fbpx
Tiltakozás az MTVA székháza előtt 2022. november 4-én.

Feljelentést tett Tényi István, a Fidesz volt tagja az MTVA elleni tüntetés után Hadházy Ákosék ellen

A feljelentéseiről ismertté vált egykori Fidesz-tag, Tényi István úgy véli, hogy az MTVA elleni pénteki demonstráción egyes fáklyás tüntetők garázdaság vétségét valósíthatták meg. A feljelentő Hadházy Ákos ellen is bejelentést tett, mivel úgy véli, hogy a politikus közérdekű üzem működésének megzavarására irányuló előkészület vétségét valósíthatta meg.

Bejelentéssel fordult a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz (BRFK) és a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészséghez Tényi István – ezt a kormánypárti Magyar Nemzet az ismert feljelentő közlésére alapozva írja.

Tényi a péntek esti, az MTVA székház előtti tüntetés kapcsán garázdaság vétsége miatt ismeretlen tettes ellen tett bejelentést.

A közvetítéseken Tényi állításai szerint ugyanis kivehető volt, hogy néhányan a tüntetés kellékeiként használt fáklyákkal nagyobb tüzet próbáltak gyújtani.

Tényi ezenkívül Hadházy Ákos országgyűlési képviselő ellen közérdekű üzem működésének megzavarására irányuló előkészület vétség gyanúja miatt is bejelentést tett.

Tényi István, még a Fidesz-tagjaként a HírTV-ben korábban
Tényi István, még a Fidesz-tagjaként a HírTV-ben korábban

Trükkösen számolt be a demonstrációról a közmédia

Mint arról a Media1 beszámolt, péntek este Hadházy Ákos országgyűlési képviselő szervezésében demonstrációt tartottak az MTVA épülete elé,  melynek célja a közmédia súlyos hírcenzúráinak eltörlése volt és az, hogy a hírhamisító Papp Dániel vezérigazgató távozzon az állami médiaszolgáltató éléről, a helyére pedig konszenzusos vezető kerüljön.

Az állami televízió híradójában ugyan beszámoltak az eseményről, és beolvasták a 9 pontos követelést is, amit az oktatás helyzetének javítására fogalmaztak meg tanárok és diákok közösen, illetve többször élő képet is adott az állami televízió, és a hirado.hu-ra is felkerült videós anyag,arról azonban már „elfelejtettek” beszámolni, hogy a tiltakozást Hadházy azért szervezte meg, mert szerinte az „állami médiát vissza kell venni a köz számára”, és ehhez Papp Dániel, az MTVA korábban hírhamisító riporterként ismertté vált vezérigazgatójának leváltására van szükség.

Egy másik kapcsolódó hírünkből az is kiderül, hogy Tényi István ma az ATV Start című múlt pénteki adása kapcsán is bejelentést tett, de azt nem a rendőrségen, hanem a Médiatanácsnál, amiről különálló hírünkben olvashatnak.

Tényi István a Médiatanácshoz fordul az ATV műsora körüli botrány kapcsán

 

Trükkösen számolt be az M1 televízió az állami média cenzúrái és Papp Dániel vezérigazgató elleni tiltakozásról

Épp ma derült ki az is, hogy az MTVA-nál bruttó 190 millió forintért olyan technológia bevezetését tervezik, mely még a munkatársak egérmozgását is figyelné.

Munkatársai egérmozgását is megfigyelné az MTVA

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Tiltakozás az MTVA székháza előtt 2022. november 4-én. Fotó: M1 Híradó / adáskép.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások