fbpx
Szellő István, az RTL Klub Híradójának műsorvezetője

Ma 25 éve kezdte meg az RTL Klub a sugárzást – íme néhány emlékezetes videó a kezdetekről és a nagy átalakulásokról

1997. október 7-én, vagyis éppen 25 évvel ezelőtt jelent meg az RTL Klub a tévéképernyőkön.

Három nappal ezelőtt már megírtuk, hogy aznap 25 éves lett a TV2 és megmutattuk azokat a hatalmas tortákat is, amelyekkel az éppen a jubileum napján zajló Internet Hungary 2022 konferencia szervezője köszöntötte a születésnap alkalmából a rendezvényt évek óta támogató csatornát, mely egyébként ma este tartja hivatalos nagy ünnepi party-ját. Felidéztük egy videóval azt is, hogyan indult el a TV2.

Ma eközben megérkeztünk egy másik nagy médiatörténeti évfordulóhoz, ugyanis negyed évszázaddal ezelőtt pontosan ezen a napon, 1997. október 7-én kezdte meg a sugárzást az 1997. április 8-án 1 milliárd forintos alaptőkével létrehozott M-RTL Zrt. (RTL Magyarország) első magyarországi tévécsatornája, az RTL Klub. Az első hetekben csak kísérleti adás ment, a stáb egy része még konténerekben is dolgozott.

Íme egy részlet az 1997. október 7-én kezdődő kísérleti szakaszból.

A kísérleti adás után 20 nappal, október 27-én azután egy titokzatos „űrhajóról” kigurult egy tojás, melyből azután gyorsan kikelt az RTL Klub, vagyis kezdetét vette a hivatalos adás.

A csatorna az indulás után két évvel vált piacvezetővé, amit az esti főműsoridőben egyébként azóta is stabilan őriz.

Az RTL Klubnak három olyan műsora van, amelyik a kezdetektől képernyőn van, méghozzá a Híradó, az Időjárásjelentés és a Fókusz. A csatorna egyik első műsorvezetője, Szellő István volt, aki máig az RTL Klub egyik fontos munkatársa és látható majdnem minden nap az RTL Híradóban.

A csatorna arculata és különféle műsorai, például az RTL Híradó intrói többször változtak az elmúlt negyed évszázadban, ez látszik az alábbi videón.

Néhány héten belül újabb nagy változások következnek, hiszen mint arról a Media1 beszámolt, az RTL Klub és az RTL Magyarország több csatornája hamarosan nevet és arculatot vált.

Nevet vált az RTL Klub és több RTL-es csatorna – más változások is lesznek az RTL Magyarországnál

Újabb Celeb vagyok, ments ki innen! dzsungelszereplőket jelentett be az RTL Klub

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: Szellő István, az RTL Klub Híradójának műsorvezetője
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások