fbpx
Huth Gergely átveszi az állami díját Kásler Miklós minisztertől

Már nem Huth Gergely a PestiSrácok ügyvezetője és tulajdonosa

A PestiSrácok tulajdonosváltása után több külsős munkatárs távozott.

A Media1 információi szerint lezajlott a Pesti Srácok nevet viselő Fidesz-közeli internetes portál tulajdonosváltása, így a portál kiadói jogai nemrég átkerültek a Huth Gergely és Szenvedi Zoltán érdekeltsége tartozó Insider Mediától az újonnan alapított PSTV MÉDIA Kft.-hez, melynek tulajdonosa az a Progressive Média Hungary Kft., amely a nyáron a lineáris adását beszüntető, jelenleg már csak netes videókat gyártó Pesti TV médiaszolgáltatója volt, és amelynek tulajdonosa Vaszily Miklós kormányközeli vállalkozó. Mint arról mi is beszámoltunk, a Progressive Média Hungary tőkéje egy Mészáros Lőrinc nagyvállalkozóval összefüggésbe hozható bizalmi vagyonkezelő cégen keresztül érkezett a 2020-as alapításkor.

A pestisracok.hu tulajdonosváltása azzal járt, hogy Huth Gergely már ügyvezetőként sem jegyzi a céget, hanem csupán alkalmazottként látja el a főszerkesztői feladatokat, így már csak a tartalomért felel, üzleti ügyekért nem.

Az új kiadó ügyvezetője, vagyis Huth Gergely főnöke az a Kovács Gergely lett, aki a Progressive Media Hungary Kft.-t is ügyvezetőként jegyzi. A PSTV Média Kft. székhelye egyébként a Progressive Media Hungary Kft.-hez hasonlóan a Budapest Róna utca 174. lett, ahol a TV2 székháza is működik. Ennek az az oka, hogy a tulajdonos, Vaszily Miklós irodája ott található, így egyszerűbb az adminisztráció.

A Media1 megtudta azt is, hogy az ősszel néhány külsős munkatárstól is megvált a PestiSrácok a tulajdonosváltás lezárulta után.

Racionalizálás

Információinkat nem sokkal ezelőtt Vaszily Miklós is megerősítette a Media1 érdeklődésére telefonon, aki racionalizálásként, áramvonalasításként beszélt a történtekről. Vaszily visszautalt arra, hogy a Pesti TV immáron csak a netre gyárt videós tartalmakat a korábbi televíziós műsorfolyam helyett, aminek szerinte logikus következménye volt, hogy a korábbi nagy stáb mérete csökkenthető volt.

Vaszily hangsúlyozta, hogy a tartalomért továbbra is Huth Gergely felel, abba tulajdonosként nem szól be.

Vaszily Miklós, a TV2 elnöke, az Indamedia társtulajdonosa, a MEME alelnöke, a Pesti TV társtulajdonosa
Vaszily Miklós, a TV2 elnöke, az Indamedia társtulajdonosa, a MEME alelnöke, a PSTV és ezen keresztül a PestiSrácok társtulajdonosa

 

Távozik a PestiSrácok kiadójától Huth Gergely egyik legfontosabb munkatársa, Szarvas Szilveszter hírigazgató

Megszólalt Huth Gergely az 50 milliós osztalék ügyében, amit a PestiSrácok anyavállalata fizet a tulajdonosoknak

További hírek érhetők el a Media1-en.

Megtalál minket Facebookon is.

Borító: Huth Gergely állami díját vesz át Kásler Miklós minisztertől. Fotó: MTI
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások