fbpx
Huth Gergely átveszi az állami díját Kásler Miklós minisztertől

Megszólalt Huth Gergely az 50 milliós osztalék ügyében, amit a PestiSrácok anyavállalata fizet a tulajdonosoknak

Korábban a Media1 beszámolt arról, hogy a PestiSrácok anyavállalata, a GerillaPress Lapkiadó Kft. 50 millió forint osztalékot fizet Huth Gergelynek és Szenvedi Zoltánnak, a két tulajdonosnak. Bár cikkünk készítésekor Huth Gergely nem kívánt nyilatkozni a Media1-nek, most meggondolta magát és végül mégis reagált.

Huth Gergely a következő sorokat küldte el a Media1-nek a PestiSrácok anyavállalata, a GerillaPress Kft. tulajdonosai, Huth Gergely és Szenvedi Zoltán által a 2021-es üzleti év profitja terhére megszavazott osztalék ügyében:

„Sem én, sem Szenvedi Zoltán kollégám nem kívánunk a megállapított fizetésünkön túli jövedelemre szert tenni a GerillaPress Lapkiadó Kft-től. A megállapított osztalék technikai jellegű, mely az elmúlt tíz év kiadói gazdálkodásának lezárását szolgálja” – küldte kedd este Huth Gergely egy sms-üzenetben a Media1-nek.

Szóban az sms-váltás után még rákérdeztünk Huth Gergelynél, mit jelent az úgynevezett technikai ok az osztalék kapcsán, és arra is rákérdeztünk, mit jelent a kiadó gazdálkodásának lezárása, de azt kérte, maradjunk az sms-ben leírtaknál.

Mint arról a Media1 beszámolt, 930 millió forint nettó árbevételt ért el a 2021-es pénzügyi évben a Gerilla PresS Lapkiadó és Médiatanácsadó Kft., és a cég 53,2 millió forint adózott eredményre tett szert ugyanezen időszakban, ebből fizet ki 50 millió forint osztalékot a két tulajdonos részére Huth Gergely és Szenvedi Zoltán részére.

A Gerilla PresS Lapkiadó leányvállalatánál, az Insider Media Kft.-nél további 653 millió forint nettó árbevétel keletkezett, ami 13,2 százalékos növekedés volt 2020-hoz képest. A növekvő árbevétel ellenére az Insider Media 8,7 millió forint veszteséggel zárta az évet.

További részletek érhetők el korábbi hírünkben.

Még több hír érhető el a Media1-en. Kérheti híreinket Telegramon, és megtalál minket Facebookon is.

Borító: Huth Gergely átveszi az állami díját Kásler Miklós minisztertől. Fotó: MTI
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások