fbpx
Magyar Hírlap

Távozott Petán Péter, a Magyar Hírlap főszerkesztője és több más személyi változás is történt

A főszerkesztő feladatait a kiadó ügyvezetője vette át a kormánypárti újságnál.

A Media1 korábban a kiadó bejelentése alapján már beszámolt arról, hogy „tulajdonosi döntés értelmében a Magyar Hírlap Kiadói Kft. határozatlan időre felfüggeszti a Magyar Hírlap napilap nyomtatott kiadásainak megjelentetését.” A kiadó hivatalosan a kedvezőtlen gazdasági környezetre hivatkozott, de a lépésre sokan számítottak már az iparágban, mivel a napilap szinte észrevehetetlen volt egy ideje a sajtópiacon, az újság iránti érdeklődés rendkívül alacsony volt, így már a választások előtt az a hír járta, hogy működése a hamarosan befejeződhet. Erre nem is kellett sokáig várni az áprilisi országgyűlési választások után, hiszen július elején jelentette be a kiadó a nyomtatott lap leállítására vonatkozó döntést.

A kiadó a nyomtatott kiadás megszűnésekor (hivatalosan: felfüggesztésekor) azt közölte, hogy az újság online megjelenése megmarad, folyamatos lesz, a magyarhirlap.hu oldalon elérhető, és a kiadó fő tevékenysége erre a platformra helyeződik át. Azt is írták, hogy

„az olvasóink által kedvelt szerzők és rovatok továbbra is elérhetőek lesznek, a Magyar Hírlap-élmény tehát megmarad.”

Úgy tűnik azonban, a kiadó ígérete nem teljesen valósult meg a változatlanságról. A Media1 ugyanis észrevette, hogy a magyarhirlap.hu impresszumából mostanra eltűnt például Petán Péter főszerkesztő neve, akitől távozása után egy menedzser, a kiadóvállalat ügyvezető igazgatója, Szigeti Krisztina vette át a szerkesztőség irányítását. Petán Péter egyébként 2014 szeptemberétől, azaz közel 6 éven át volt a Magyar Hírlap főszerkesztője, így nagy szerepe volt abban, hogy milyen lett a „Magyar Hírlap-élmény” az elmúlt években.

Más személyi változások is történtek

További változás, hogy a Magyar Hírlap print kiadásának korábbi stábjából bizonyos szerkesztők „felelős vezetőkké” váltak, mármint ilyen poszt szerepel a nevük mellett. A Magyar Hírlap online vezetője, a korábban a HírTV.hu főszerkesztői posztjáról érkező Schubauer Ferenc egyúttal jelentősen lejjebb csúszott a szerkesztőségi hierarchiában és ma már szimplán szerkesztőként szerepel a neve a magyarhirlap.hu impresszumában.

Holtában közölt helyreigazítást a Magyar Hírlap

 

Távozik Sáling Gergő, a Direkt36 társalapítója és ügyvezető igazgatója

További hírek érhetők el a Media1-en.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások