fbpx
Direkt36

Távozik Sáling Gergő, a Direkt36 társalapítója és ügyvezető igazgatója

Más változások is lesznek az oknyomozó műhely háza táján.

Távozik a Direkt36 tényfeltáró műhelytől Sáling Gergő, az oknyomozó műhely egyik alapítója és eddigi ügyvezető igazgatója. A Direkt36 Facebook-oldalán megjelent indoklás szerint Sáling Gergő maga döntött úgy, hogy – egy időre legalábbis – felhagy az újságírással, mivel olyan személyes projektekre kíván fókuszálni, melyekre eddig nem jutott ideje.

Sáling Gergő azután vett részt a Direkt36 megalapításában, hogy a Lázár János angliai luxusutazásával kapcsolatos oknyomozó cikksorozat megjelent az Origón, majd ezzel összefüggésben onnan Sálingot 2014-ben a főszerkesztői posztról eltávolították.

A Direkt36 ügyvezetői posztját szeptember elsejétől Sáling után a másik alapító, a szervezet irányításában eddig is résztvevő Pethő András vette át, aki mostantól a tényfeltáró központot működtető nonprofit társaság egyedüli tagja marad.

A Direkt36 közölte: ezek a változások egy hosszabb ideje tartó átalakulás részei, belső körben Sáling Gergő már tavaly jelezte azt a szándékát, hogy ki fog szállni a Direkt36-ból. Az átállás minél zökkenőmentesebb lebonyolítása érdekében februárban csatlakozott a Direkt36-hoz egy tapasztalt médiamenedzser, Nádori Péter, aki az elmúlt hónapokban fokozatosan vette át a cég működésével kapcsolatos feladatokat. Péter szeptember elsejétől a Direkt36 cégvezetője, és így ő felel a szervezet operatív irányításáért. (Nádori Péter korábban a Telex lapmenedzsmentjének volt tagja, idén januárban igazolt a Direkt36-hoz).

Szintén a Direkt36-tal függ ösze, hogy augusztus végén és szeptember elején három új munkatárs csatlakozott a Direkt36 műhelyéhez. Pál Borbála projektmenedzserként elsősorban azon fog dolgozni, hogy tovább bővüljön a Direkt36 támogatói köre, és az eddiginél is mélyebb és tartalmasabb legyen a kapcsolatuk az oknyomozó műhelyt segítő közösséggel.
Csatlakozott a szerkesztőséghez két új újságíró is: Galavits Patrik és Marton Kamilla is.

Velük együtt már hat újságíró dolgozik a Direk36-nál a hatalmon lévők által eltitkolt kínos ügyeinek feltárásán. Ezeket a nyomozásokat Pethő András irányítja a Direkt36 egyik veterán újságírójának, Wirth Zsuzsannának a segítségével, aki cikkek írása mellett szerkesztőként is dolgozik a jövőben.

 

Távozott Petán Péter, a Magyar Hírlap főszerkesztője és több más személyi változás is történt

További hírek érhetők el a Media1-en.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások