fbpx
Horváth Csaba, Zugló polgármestere.

Helyreigazítást közölt „holtában” a Magyar Hírlap

Több valótlan állítását is helyreigazította a nemrég nyomtatott kiadásával felhagyó kormányközeli sajtótermék az internetes oldalán.

„A 2022. augusztus 07. napján megjelent »Horváth Csaba üzlete a hírhedt Centrum Parkolós körrel« című cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy „Újabb mutyigyanús közbeszerzést bonyolított le a Horváth Csaba szocialista polgármester vezette zuglói önkormányzat” – kezdte csütörtökön közzétett helyreigazítását a Magyar Hírlap.

A helyreigazítás szerint az eredeti írásban közöltekkel szemben a valóság az, hogy

„az önkormányzat által kiírt pályázaton bármely unión belüli cég indulhat, amire sem az önkormányzatnak, sem a vezetőknek semmilyen ráhatása pozitív vagy negatív irányban nincsen.

Nem ez volt a szóban forgó írás egyetlen valótlan állítása, ugyanis még ezen felül is volt két dolog, amit helyreigazított az MH:

„A közvélemény megtévesztésére alkalmas módon állítottuk, hogy »Horváth Csaba Zugló szocialista polgármestere, mielőtt elutazott volna nyári szabadságára, szép csöndben kötött még egy takaros parkolási szerződést a parkolás-üzemeltetésben hírhedtté vált Kupper András cégével a C-Ware Kft.-vel a parkolóórák üzemeltetésére«. Ezzel szemben nem Horváth Csaba polgármester egy személyben kötött szerződést nevezett céggel, nyilvános közbeszerzési pályázat után, testületi döntés követően történt meg minden törvényi feltételnek megfelelően a szerződés aláírása.

Továbbá szintén megtévesztő közlés, hogy »A C-Ware Kft. egyik tulajdonosát még a kilencvenes évek végén nyolcvanezer rendbeli csalás miatt, Zuglóban jogtalanul szedett parkolási díjak miatt elítélték«. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Zuglóban 2017-ben került bevezetésre a parkolás rendszer, ezért a közel 30 évvel ezelőtti visszaélésekhez az önkormányzatnak nincs semmi köze”

– ismerte be a Magyar Hírlap.

Mint arról a Media1 beszámolt, a Magyar Hírlap nyomtatott kiadása július óta szünetel, de a korábban napilapként működő sajtótermék internetes oldalán jelenleg is közölnek tartalmakat.

A Magyar Hírlap legutolsó lapszáma egy újságosnál.
A Magyar Hírlap legutolsó lapszáma egy újságosnál. A tartóban bal oldalon, felül.
Fotó: Ladányi András / Media1

A nyomtatott kiadás leállítását a gazdasági körülményekkel magyaráztak, ám a Media1 értesülései szerint valójában régóta már érlelődött a gondolat, mivel olyan minimális volt a sajtótermék olvasószáma, hogy szinte észrevehetetlen volt a lap.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Horváth Csaba, Zugló polgármestere. Fotó: Horváth Csaba / Facebook.com
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások