fbpx
A Magyar Hírlap 2022. július 7-én megjelent lapszáma.

Megszűnik a Magyar Hírlap című kormánypárti napilap

A Media1 értesülései szerint régóta érlelődött a gondolat, mivel olyan minimális volt az olvasószáma, hogy szinte észrevehetetlen volt a lap.

A tulajdonosi döntés értelmében a Magyar Hírlap Kiadói Kft. jövő hétfőtől határozatlan időre felfüggeszti a Magyar Hírlap napilap nyomtatott kiadásainak megjelentetését.

A kiadó azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy „a kedvezőtlen gazdasági környezet, a háborús infláció a kiadót is nehéz helyzetbe hozta”.

Az újság online megjelenése azonban megmarad, folyamatos, a magyarhirlap.hu oldalon elérhető – tudatták, hozzátéve, hogy a kiadó fő tevékenysége erre a platformra helyeződik át.

„Az olvasóink által kedvelt szerzők és rovatok továbbra is elérhetőek lesznek, a Magyar Hírlap-élmény tehát megmarad. A Magyar Hírlap Kiadói Kft. megköszöni az újság olvasóinak, hogy ilyen hosszú időn át kitartottak a Magyar Hírlap mellett”

– fogalmaztak a közleményben.

Az előfizetőket postai úton értesíti a kiadó a további, alternatív lehetőségekről.

Nem ez az első lapbezárás manapság: a napokban megszűnt a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) / Mediaworks Világgazdaság című napilapjának, valamint a Figyelő hetilapnak is a nyomtatott kiadása. Ugyancsak megszűnt a FourFourTwo, és a City7. A megyei napilapoknál is jelentős karcsúsítást hajtottak végre.

A 168 Órát is majdnem bezárták, de inkább azt a megoldást választotta a Michaeli, Schwartz & Brit Media, hogy elbocsátja szinte az összes munkatársát és vállalkozó státuszú újságíróktól vásárolnak bele tartalmat, az újság azóta is megjelenik.

Frissítés

Bár a kiadó változatlan Magyar Hírlap-élményt és szerzői gárdát ígért, ez végül nem így lett, erről különálló hírünkben olvashatnak.

Távozott Petán Péter, a Magyar Hírlap főszerkesztője és több más személyi változás is történt

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: A Magyar Hírlap 2022. július 7-én megjelent lapszáma.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások