fbpx
Az M1 Híradó az Országos Meteorológiai Szolgálatot lejárató riportjának egy pillanata.

Tiltakozik az M1 Híradó legújabb durva hírhamisítása ellen a MÚOSZ

A legnagyobb hazai újságírói szervezet szerint az időjárás-jelentés utólagos megvágása ellentétes tartalomra nyílt hírhamisításnak tekinthető.

„Az önmaga hiteltelenítésének szemérmetlenül pimasz módját választotta a köztelevízió az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) ellen beindított lejáratási kampányban” – kezdődik a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) honlapon megtalálható állásfoglalása.

Az újságíró-szövetség arra a hírre reagált, amiről a Media1 is beszámolt a napokban, hogy egy ellenkező végkicsengésűre megvágott időjárás-jelentéssel igyekezett úgy tenni a közmédia hírcsatornája vasárnap, mintha az M1 pontosabbnak bizonyuló jóslatot adott volna augusztus 20-án szombat estére az Országos Meteorológiai Szolgálatnál.

„Ez nyílt hírhamisítás, ezúttal jól összekapcsolható egy politikai kampánnyal”

– vélekedik a MÚOSZ.

Manipulatívan megvágta az M1 Híradó az augusztus 20-i saját előrejelzését, hogy utólag pontosabbnak állítsa be azt az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésénél

Alárendelték a hírszolgáltatást a politikai propagandának az OMSZ lejáratása érdekében

A MÚOSZ szerint a közmédiában „a hír közszolgáltatást alárendelték a politikai propagandának, egy másik közszolgáltatás, az időjárás-jelentést végző intézmény és szakembereinek lejáratása érdekében”.

„A MÚOSZ tiltakozik e durva hírhamisítás ellen, amivel a köztelevíziót ismét eszközként használták fel egy manipulatív, zavaros kampányban”

– húzták alá.

Az M1 manipulatív riportja után egy nappal, hétfőn Palkovics László, a Technológiai és Ipari Minisztérium vezetője azonnali hatállyal felmentette az OMSZ elnökét, Radics Kornéliát valamint szakmai elnökhelyettesét, Horváth Gyulát. 42 ország nemzetközi meteorológiai szaktekintélyei és televíziós időjárás-jelentői fejezték ki tiltakozásukat a történtek miatt.

42 ország meteorológusai és tévés időjárás-jelentői közösen állnak ki az OMSZ elbocsátott vezetőiért

Az üggyel kapcsolatos korábbi híreinket ide kattintva találja.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: az M1 Híradó az Országos Meteorológiai Szolgálatot lejárató riportjának egy pillanata. Fotó: adáskép
Teads

Tűpontos célzás a másodpercek töredéke alatt – Hogyan működik a Teads mesterséges intelligenciája? (x)

A digitális reklámpiac régóta egy nehéz választás előtt áll: minőség vagy széles elérés? Az elmúlt néhány évben, ahogy a vásárlás egyszerűbbé és gyorsabbá vált, a reklámipar konszolidálódott, a hirdetők egyre nagyobb közönséget szerettek volna megszólítani, ám mindez a minőség rovására ment. A Teads erre egy saját mesterséges intelligencia-rendszer fejlesztésével válaszolt, amely milliszekundumok alatt képes eldönteni, hogy egy adott felhasználónak mikor és milyen hirdetést jelenítsen meg a rendszer.

Tovább a részletekért »
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások