fbpx
Az Index.hu szerkesztősége a távozó indexesek távozása után, 2020.08.31-én.

Helyreigazítást közölt az Index

A Meseország mindenkié című könyv egyik pere kapcsán jelent meg valótlanság a portálon.

Helyreigazító közleményt tett közzé csütörtökön az Index.hu.

Mint írták,

„A 2022. február 2. napján megjelent »A Fővárosi Ítélőtábla szerint lehet pedofilnak nevezni a Meseország mindenkié kiadóját« című közleményünkben azt a valós tényt, miszerint a döntés szóbeli indokolása során a kereset tárgyává tett cikkben írtak és a sérelmezett újságírói vélemény ismertetésre kerültek, abban a hamis színben tüntettük fel, mintha a másodfokú bíróság a döntését arra alapította volna, hogy a miniszterelnök is kapcsolatot lát a homoszexualitás és a pedofília között, illetve hogy a pedofíliához hasonlóan ez a könyv is bántja a gyerekeket”

– fogalmaztak, hozzátéve, hogy

„A Fővárosi Ítélőtábla keddi ítélete szerint nem sértette meg a Labrisz Leszbikus Egyesület jó hírnevét az a Magyar Nemzetben megjelent írás, amelyben pedofilnak nevezték őket”.

Zajlanak az események a lapnál

Sok ügy van mostanában az Index körül. Mint arról a Media1 beszámolt, a lap vezetése letiltott egy Márki-Zay Péterrel készített exkluzív interjút, és elbocsátották a beszélgetést készítő Torkos Matildot, a lap főmunkatársát. Eközben Varga Endre, az Index.hu Zrt. lapigazgatója és a Totalcar ügyvezetője, akit nemrég a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete elnökének is kineveztek, félmillió forintot követel a Media1-től, amiért lapunk egy fotót közölt róla. Írtunk arról is, hogy a lap elhallgatta a 168 Óra főszerkesztőjének, Szombathy Pálnak a kinevezését is, majd cikkeinek megjelenése után, cáfolatok nélkül egy valótlanságokat tartalmazó írásban támadta a Media1-et az Index.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Az Index.hu szerkesztősége a távozó indexesek távozása után, 2020.08.31-én. Fotó: Media1 / olvasónktól
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások