fbpx
A DIGI egyik boltja Budapesten

Nem vizsgálhatja a GVH a DIGI felvásárlását, Orbán Viktor beavatkozott a 4iG érdekében

Nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette a kormány, hogy a Jászai Gellért, Mészáros Lőrinc volt üzlettársának nevével fémjelzett 4iG megszerezhesse a DIGI Távközlési Kft.-t.

Hatósági engedélyek, versenyhatósági engedélyek beszerzése nélkül lehet a 4iG cégé a DIGI Távközlési Kft., miután a mai, szerdai nappal a kormány nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette a felvásárlást – írja a Magyar Közlöny december 21-én megjelent 751/2021 számú kormányrendelet alapján a hwsw.hu.

A kormányrendelet értelmében a felvásárlást nem vizsgálhatja a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), sőt a tranzakciót az 1996. évi LVII. törvény 24/A. §-a alapján be sem kell jelenteni az illetékes nemzeti hatóságnak, és versenytárs sem támadhatja a tulajdonosváltást a versenyhatóságnál.

A Magyar Közlöny 2021. évi 236. száma a Digi felvásárlásának nemzetstratégiai jelentőségűvé emeléséről.
A Magyar Közlöny 2021. évi 236. száma a Digi felvásárlásának nemzetstratégiai jelentőségűvé emeléséről. Forrás: magyarkozlony.hu

Mint arról a Media1 beszámolt, a DIGI Távközlési Kft. felvásárlását november 30-án véglegesítették a felek, és megközelítőleg 232 milliárd forintért szerezheti meg azt a Jászai Gellért (Mészáros Lőrinc volt üzlettársának) nevével fémjelzett 4iG. Nyrt. Az akkor kiadott közlemény szerint az ügylet 2022 januárjában, a hatósági eljárásokat követően zárulhatott volna, ám a nemzetstratégiai jelentőségűvé emelésnek köszönhetően ez most felgyorsulhat.

A DIGI internetes és televíziós szolgáltatásokat nyújt hálózatán, valamint vezetékes- és mobiltelefon szolgáltatást is biztosít előfizetői számára.

Korábban hasonló kormányrendelettel érte el Orbán Viktor miniszterelnök, hogy a Gazdasági Versenyhivatal és a Médiatanács ne vizsgálhassa a kormányközeli médiaholding, a KESMA kapcsán azt, amikor egymás után szerzett meg különféle médiavállalatokat.

További híreket talál a Media1-en!

Borítókép: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások