fbpx
Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója

Megerősíti hírszolgáltatását a Spirit FM – Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója bejelentéseket tett a 92,9 MHz rádiós frekvencia végleges elnyerése után

Közleményt adott ki a Spirit FM azután, hogy megnyerte a Budapest FM 92,9 MHz közösségi rádiós pályázatot, ami 10+7 évre szóló használati jogot biztosít számára.

Közleményében a Spirit FM – mely a Médiatanács pályázatán épp most nyert el 10+7 évre szóló végleges frekvenciajogosultságot – felidézi, hogy 2019-ben kezdte meg sugárzását a Budapest belvárosában (a néhány kerületet lefedő)  87,6 MHz-es frekvencián, majd 2021 óta egy mostanáig ideiglenes frekvenciajogosultsággal a nagyobb vételkörzettel rendelkező 92,9-es frekvenciára költözött át.

A rádió közleményében kiemelte, hogy az elmúlt közel másfél évben a Spirit FM az NMHH mérése alapján fokozatosan növelte hallgatottságát, és a fiatalok körében is népszerűvé vált. Rövid idő alatt több kedvelt műsorvezető csatlakozott a rádióhoz – idézték fel.

A Spirit FM a közélet és a kultúra témáira erősen fókuszál, számos exkluzív bejelentés, fontos beszélgetés hangzik el, és a sajtó rendszeresen szemlézi a rádióban elhangzottakat – írják.

„A Spirit FM egy rendkívüli lehetőség, hogy megszólítsuk azt a generációt is, akiket a televízióval nehezebb elérni. A rádió hangvétele szókimondó, harsány, kritikus, sokszor provokatív. Erre az attitűdre van szükség, ha be akarunk törni a piacra, és el akarjuk érni a fiatalabb korosztályt. Nekik határozott véleményük van a közéletről, információéhesek, de más formában fogyasztanak híreket, mint a televíziónézők. Olyan markáns véleményvezéreket kerestünk meg műsorvezetőnek, akikre odafigyelnek a közösségi médiában, az internetes sajtóban, akik tömeghatást tudnak kiváltani. Erős brandek mint Puzsér Róbert, Hont András, Ceglédi Zoltán, Pajor Tamás, vagy a fiatalok körében népszerű Trunk Tamás. Arra is büszkék vagyunk, hogy a Korvin Tibor programigazgató vezetésével olyan friss arcokat szerződtetett a rádió, akik a televízióban is helytállnak. Köböl Anita bizonyított a #nofilter műsorban, majd idén tavasszal az ATV Start műsorvezetőjeként debütált. A nézettség alapján egyértelmű, hogy megszerették a tévénézők. A Spirit FM egy közéleti adó, saját hírszerkesztőséggel. A közeljövőben is ezt az irányvonalat szeretnénk erősíteni. Több hírháttér műsorral készülünk, valamint nemsokára megújul a spiritfm.hu internetes oldal, ahol saját híreket olvashatnak majd”

– nyilatkozta Németh S. Szilárd, a Spirit FM rádió elnöke.

Az NMHH pénteken délután jelentette be, hogy a Médiatanács keddi ülésén a Spirit FM a Budapest FM 92,9 MHz-re vonatkozó pályázati ajánlatát egy ponttal jobbnak találta a Klubrádió által benyújtott ajánlatnál.

Arról, hogy Arató András, a Klubrádió elnöke hogyan fogadta a médiaszolgáltató szempontjából kedvezőtlenül alakuló médiatanácsi döntést, szintén írtunk, ami elérhető ITT.

További híreket talál a Media1.hu oldalon.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások