fbpx
Spirit FM lesz a Broadway Rádió helyén

Médiatanácsi ellenszegüléssel elstartolt az ATV-közeli Spirit FM

Mától Spirit FM az ATV vezérigazgatója által megvásárolt eddigi Broadway Rádió a budapesti FM 87,6 MHz-en. A névváltás annak ellenére valósult meg, hogy a Médiatanács hónapok óta nem dönt a benyújtott névváltási engedélyről, ezzel mulasztásos jogsértést megvalósítva.

Ahogy arról a Media1 júniusban, majd a múlt héten két írásban beszámolt (ITT és ITT), ma, hétfőn az eddigi Broadway Rádió budapesti FM 87,6 MHz-es frekvenciáján elindult az ATV vezérigazgatójának, Németh S. Szilárdnak a közvetett tulajdonába került Spirit FM. A startról az ATV Híradója videós riportot is közzétett.

Az interneten is fogható adásban már Spirit FM néven emlegetik a rádiót, a szignálpark is már az új nevet tartalmazza. Egyedül a rádiókijelzőkön megjelenő felirat (RDS) esetében látszik nyoma annak, hogy ezen a frekvencián eddig Broadway FM néven üzemelt rádió. Úgy tudjuk, hamarosan az RDS-jelet is megváltoztatják, ezen dolgoznak még.

A névváltás megvalósulása azért érdekes, mert a médiaszolgáltató úgy döntött, annak ellenére változtat nevet, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa hónapok óta nem tűzi napirendjére a névváltás engedélyezésére irányuló kérelmet. A Broadway Rádiót megvásároló Németh S. Szilárd, illetve a rádió új vezetősége a Médiatanácshoz még a nyár elején nyújtott be névváltási kérelmet, de azt a Médiatanács ezzel nyilvánvaló mulasztásos jogsértést elkövetve még máig sem bírálta el, arra sem elutasító, sem támogató határozatot nem hozott, hasonlóan ahhoz, mint amikor a Médiatanács a szegedi Rádió 88-at szorongatta az elmúlt hónapokban, kicsúszva a testület működését szabályozó médiatörvény adta határidőből.

A Spirit FM-en több ATV-s műsorvezető is hallható mától, erről részletesen ide kattintva olvashatnak. Hírünk közzétételekor épp az ATV-ből is ismert Jakupcsek Plusz szól.

Az adás elsősorban Budapest belső kerületeiben fogható, de ide kattintva, valamint a Facebookon folyamatosan fogható digitálisan az FM-adás vételkörzetén kívül is.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kommunikációs igazgatósága a múlt héten azt nyilatkozta a Media1-nek, hogy hamarosan elbírálják a névváltási kérelmét, de azt továbbra sem közölték, mikor. Azt sem árulták el, miért nem döntöttek a törvényi határidők ellenére.

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója korábban azt nyilatkozta, bízik a Médiatanács jóindulatában, és mivel a szignálpark már kész, nem halasztják el a névváltást, illetve a rádió megújítását.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások