fbpx
Magyar Hang.

Bajba került a Magyar Hang

A kormánykritikus újság túlélő programot indít, miután a forint rendkívüli mértékben meggyengült, ami kedvezőtlenül hat az egyébként is folyamatosan dráguló papír beszerzési árára és a nyomdai költségekre. Emiatt az újság komoly nehézségekkel kénytelen szembenézni.

Egy független, hatalomkritikus közéleti-társadalmi-kulturális lap akkor marad életben, ha elegendő olvasó és támogató áll mögötte – szögezte le az internetes felületén megjelent felhívásában a Magyar Hang, hozzátéve, hogy a nyomtatott lap eladásából származik a szerkesztőség bevételének mintegy kilencven százaléka, ebből működtetik magát a lapot, a Hang.hu hírportált és készítik el a műsoraikat.

„Nem beszélünk mellé, a Magyar Hang most bajban van. A papírárak brutálisan megemelkedtek, egy év alatt immár harmadával nőtt a költség ráadásul euróban fizetünk. Hiszen 2022-ben itt, Európa közepén továbbra is külföldön, Szlovákiában nyomtathatjuk csak ki a lapot. Klasszikus hirdetés szinte nincs felületeinken, az online-on is csak »generált«-, filléreket, jóllehet: fontos filléreket hozó reklámok futnak”

– írták, hangsúlyozva, hogy mindezek ellenére igyekeznek elkerülni, hogy árat kelljen emelniük.

„Azt viszont nem hagyhatjuk, hogy a közöny, a fáradtság, »a minden mindegy« állapot legyen úrrá rajtunk. Menni kell tovább, és segíteni a fontos munkát végző szabad magyar sajtót, kulturális műhelyeket, civil szervezeteket, ki mit tart fontosnak”

– fogalmazott a lap, mely most új előfizetőket toboroz a túlélése érdekében. A további részletek ide kattintva olvashatóak.

Nem csak a kormánykritikus Magyar Hangot érinti rosszul a mostani gazdasági helyzet. Mint arról a Media1 beszámolt, az infláció miatt a kormánypárti Mediaworks két nyomdáját is bezárta a magas inflációra és a kedvezőtlen hazai gazdasági helyzetre való hivatkozással, valamint még korábban munkatársakat is elbocsátottak több megyei lapjuknál, míg a FourFourTwo és a City7 című újságjaikat bezárták. A Michaeli, Schwartz & Brit Media is nehéz helyzetbe került: a Pesti Hírlapot napiból hetilappá alakította a papír megdrágulása miatt, míg a 168 Óra szinte valamennyi belső munkatársát elbocsátották és külsős, számlás partnerektől rendeltek tartalmakat a lapba. A kormánypárti Promenad24-nél és az ellenzéki Hírklikknél is nagy elbocsátások voltak. Az ellenzéki Alfahírnél és az N1TV-nél szintén nagy leépítés van.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Magyar Hang / Facebook
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások