fbpx
Kiss Dániel, az Index.hu haditudósítója

Kiderült, miért mondott fel az Index ukrajnai haditudósítója

Kiss Dániel, az Index távozó munkatársa azt mondta a Media1-nek, egy egész fejezetet zárt le a lépéssel az életében.

Mint arról a Media1 hétfőn elsőként beszámolt, legalább 5 fő távozik az Index.hu-tól, köztük az a Kiss Dániel is, aki mintegy két hónapon át tudósított az orosz ostrom alá vett Ukrajnából, Kijevből az Indexen, valamint több más médiumnak is beszámolt a háborús történésekről. Tegnap, hétfőn Starcz Ákos, az Index.hu vezérigazgatója már nyilatkozott a Media1-nek a távozásokról (ez elérhető ITT), de lapunk nem elégedett meg ennyivel, mivel különösen is kíváncsi volt arra, miért döntött a távozás mellett az Index haditudósítója, aki az életét is kockáztatta azzal, hogy vállalta, hogy egy háború sújtotta területről tudósít.

Kiss Dánielt ma, kedden egy Messenger üzenetben sikerült elérnünk, és hogy eloszlassa a személye körül kialakult találgatásokat, hozzájárult, hogy közzétegyük a válaszát a döntése okáról.

A volt háborús tudósító ezt írta:

„Nézd, az ukrajnai helyzet sűrűjében töltött két hónap meglehetősen lefárasztott, és magától értetődően új perspektívába helyezte a dolgokat. Az Index a lehetőségekhez képest megadott minden támogatást, s bár vártak vissza, én hazatértemkor nem éreztem azt, hogy vissza tudok állni a régi kerékvágásba, beülni bármilyen szerkesztőségbe. Maga a közéletbe és a magyarországi mindennapokba történő visszahelyezkedés is nehéz ilyen élmények után. Ennek tudatában kértem a vezetőségtől a közös megegyezéssel történő felmondásom elfogadását. Ezt megértéssel fogadták, megköszönték a munkámat és jelezték, hogy akár új konstrukcióban, de várnak vissza, miután kipihentem magam. Egyelőre nem tervezek a magyar sajtóban munkát vállalni, a továbbiakban Ukrajna a cél, úgy érzem, ennek a történetnek még számomra sincs vége. Az túlzás, hogy a lapért kockáztattam volna az életemet, a cél a helyszíni jelentés, az onnan történő tájékoztatás volt, ehhez pedig a lap minden továbbiak nélkül biztosította a felületet és mint fentebb említettem, megadta a lehetséges támogatást. Hogy mi zajlik jelenleg is a kulisszák mögött, arról nem tudok nyilatkozni, február 26-tól ugyanis kikerültem a lap vérkeringéséből, szinte kizárólag az ukrajnai eseményekre koncentráltam.”

Kiss Dániel végezetül hangsúlyozta, hogy úgy érzi, az életében ezzel most lezárult egy fejezet, ezért nem tervezi a visszatérését az Indexhez.

További hírek érhetők el a Media1-en. Kérheti híreinket Telegramon is. Megtalál minket Facebookon is.

Borító:  Kiss Dániel, az Index.hu haditudósítója a portál egyik videós műsorában. Fotó: Karip Tímea / Index
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

/** * andre clever */