fbpx
Az Index haditudósítója, Kiss Dániel nyilatkozik az ATV Egyenes beszéd című műsorában a két hónapos ukrajnai munkájáról

Távozik az Indextől a lap ukrajnai haditudósítója, legalább 4 másik ember is felmondott

Starcz Ákos vezérigazgató megkeresésünkre azt mondta, szerinte ez nem kirívó egy ekkora szervezetben.

A Media1 megtudta, hogy távozik Kiss Dániel, az Index.hu munkatársa, aki az orosz-ukrán háború kitörése után két hónapon át az invázió sújtotta Ukrajnából, Kijevből tudósította a portált, valamint több más médiumnak is adott élő bejelentkezéseket. Miután hazajött, szinte azonnal felmondott.

Információink szerint a háborús tudósítón kívül, aki 2020 őszétől, a Dull Szabolcs-féle stáb teljes távozása utáni időszaktól volt az Index stábjának tagja, ugyancsak távozik a laptól a videós rovat két munkatársa, Gerencsér Tamás és Neuzer Imre.

Rajtuk kívül egy-egy munkatárs a gazdaság és a kultúra rovattól is befejezi a munkát az Indexnél.

A Media1 megkereste az ügyben Starcz Ákost, az Index.hu Zrt. vezérigazgatóját, mi áll az újabb jelentősebbnek tűnő távozási hullám hátterében, illetve hogyan oldják meg a kieső munkatársak pótlását.

Starcz Ákos válaszában arról írt, hogy szerinte ez nem számít tömeges felmondásnak, mivel „egy közel százfős szervezetben teljesen természetes, hogy változnak a csapattagok”. (Feltehetőleg a közel száz fős létszám a több más lapot, például a Velvetet is magába foglaló Indamedia csoport teljes létszámára vonatkozik, mivel az Index impresszumában ennél jóval kevesebb ember nevét találjuk.)

A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy „a távozások egymástól független okokból, több hetes időbeli csúszással következtek be, úgyhogy a gyakoriságában és mértékében sem látok semmilyen kirívót”.

Starcz Ákos azt is hozzátette:

„szerencsére folyamatosan érkeznek tehetséges és új kollégák, legtöbb rovatunkat jelenleg is fejlesztjük, erősítjük. Megköszönjük, ha a jövőben nemcsak a távozó, hanem a szerkesztőségbe érkező új kollégák munkáját is nyomonköveted”.

Frissítés

Időközben elértük Kiss Dánielt, a távozó háborús tudósítót is, aki nyilatkozott a Media1-nek arról, miért döntött a távozás mellett. Erről különálló hírünkben olvashatnak bővebben.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Tartalmainkat kérheti Telegramon is. Megtalál minket Facebookon is.

Borító: Az Index haditudósítója, Kiss Dániel nyilatkozik az ATV Egyenes beszéd című műsorában a két hónapos ukrajnai munkájáról
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

/** * andre clever */