fbpx
MTVA

„Hogy tudtok itt dolgozni?” – egyszemélyes demonstráció az MTVA épülete előtt

A magyar állami médiaszolgáltató által sugárzott orosz propaganda ellen feszített ki egy személy tiltakozó molinót a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap épülete előtt a budapesti Kunigundja útján.

A Telex számolt be elsőként egy olvasói levél nyomán arról, hogy valaki péntek délelőtt magányos tiltakozásba kezdett a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda utcai székházánál.

Az épülettel szemben, két villanyoszlop közé kifeszített transzparensen a következő felirat olvasható:

„Egy kárpátaljai magyart már megölt az orosz hadsereg, nálatok mégis az orosz propaganda megy. Hogy tudtok itt dolgozni???”.

A portál birtokába jutott fotók alapján két rendőrautó is a helyszínen volt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Telex érdeklődésére megerősítette a demonstráció tényét, bővebb tájékoztatást azonban későbbre ígértek.

A lap kérdéseket intézett az MTVA-hoz is, hogy megtudják, mi az álláspontjuk a transzparensen megfogalmazott állításokkal kapcsolatban, miszerint orosz propaganda megy a közmédiában, ám válasz egyelőre nem érkezett.

Orosz propaganda az állami médiában

A közmédiában terjesztett orosz propaganda kapcsán korábban az egyesült ellenzék is demonstrált az MTVA székházánál, és Polyák Gábor, az ellenzék sajtópolitikai kabinetvezetője egy petíciót is indított  Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatójának a menesztésére, valamint a Médiatanács elnökét arra kérte, tegyen valamit ellene, Koltay András, a Médiatanács elnöke azonban azokat kezdte el bírálni, akik bírálták a közmédiát.

A napokban Borsa Miklós, az M1 korábbi hírolvasója is úgy fogalmazott egy interjúban, hogy a közmédiánál dolgozó ismerősei szerint „a háborúval kapcsolatban is vannak irányelvek, hogy mit lehet, mit nem lehet”.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások