fbpx
Gattyán György.

Bírságot kapott a Rádió 1 és a Balázsék, eljárás indult a TV2-n sugárzott, Gattyán György-féle reklámok kapcsán – ülésezett a Médiatanács

Ezúttal rádiós frekvenciák ügyében nem született döntés.

A Balázsék című műsorban novemberben elhangzott, a kínai közösséggel szembeni kirekesztő megnyilvánulások miatt 200 ezer forint bírság megfizetésére és közlemény közzétételére kötelezte a Rádió 1 szolgáltatóját a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHHMédiatanácsa – közölte lapunkkal a grémium sajtóosztálya csütörtök reggel.

A szolgáltatónak egy olyan közleményt kell közzétennie, amelyben tájékoztatja a nyilvánosságot,

hogy törvényt sértett, amikor a műsorszámban az e közösséggel szembeni, általánosító és sztereotip gondolatok felerősítésére, ellenérzés kialakítására alkalmas megjegyzéseket tett, megfelelő ellenpontozás nélkül.

Eljárás indul a TV2 ellen

A testület bejelentés alapján eljárást indít a TV2 szolgáltatója ellen. Az NMHH szerint felmerült annak lehetősége, hogy a csatornán pillanatreklámként leadott „Digitalizáció” című és a „Digitalizáció/gyerekek/legnagyobbvállalkozás.hu” elnevezésű, reklámként közzétett közleményeket politikai reklámokként kellett volna közzétenni az erre vonatkozó megkülönböztető figyelemfelhívással és a közlemény megrendelőjének megfelelő feltüntetésével.

Az ügyről a Media1 is beszámolt; később megírtuk azt is, hogy Gattyán cége azt állította, nem a Megoldás Mozgalom nevű, a vállalkozóhoz köthető pártot reklámozta a TV2 képernyője mellett óriásplakátokon is. A Médiatanács azonban úgy vélekedik, hogy

„a közlemények üzenetükkel, szín- és formavilágukkal a Megoldás Mozgalom nevű politikai párt népszerűsítését szolgálhatták”.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Kiemelt fotó: Gattyán György.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások