fbpx
Dunántúli Napló

Pert nyertek a Jobbik politikusai az Új Dunántúli Napló és az Új Néplap ellen

Még 2018-ban a kormányközeli lapok valótlanságokat írtak a Jobbik elnökségének két tagjáról.

„Két fideszes propagandalap ellen is pert nyertek a Jobbik vezetői” – ezzel a címmel érkezett közlemény a párt sajtóosztályától a Media1-hez kedden.

Az ügy előzményeként a közleményében azt írják, hogy „még a 2018-as országgyűlési választási kampányban találta ki a Fidesz, hogy Gyöngyösi Mártont és Z. Kárpát Dánielt azzal kell lejáratni, milliárdos luxusvillákban élnek, amiket ráadásul ki is hagytak a vagyonnyilatkozataikból. Márpedig ha valamit Orbán Viktor kitalál, a lakájmédiának azt le kell írnia, bármennyibe is kerül”.

A Jobbik két elnökségi tagja azonban bírósághoz fordult, mondván a megjelentek nem hagyhatók következmények nélkül, és a múlt héten a Pécsi Ítélőtábla az Új Dunántúli Napló, a Szegedi Ítélőtábla pedig az Új Néplap kiadóját kötelezte több százezres sérelemdíj és a perköltség megfizetésére.

A párt közleményében hozzátette:

„Nekik sem volt tehát érdemes teljesíteni a parancsot, jobban tették volna, ha a dolgukat teszik, és olvasóikat a valóságról tájékoztatják.”

Az említett lapok a kormányközeli KESMA (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) / Mediaworks égisze alatt jelennek meg. Mint nemrég kiderült, a KESMA elnökének saját belépőkártyája van Orbán Viktor hivatalához a Karmelitába.

További hírek találhatók a Media1-en. Csatlakozhat hozzánk Facebookon is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások