fbpx
Telenor

Nevet vált a Telenor Magyarország, mihez kezd a 4iG a DIGI-vel, búcsúzik az HBO GO – Koi Tamás volt a Media1 Podcast vendége

Több távközlési, hírközlési aktualitásról is szó esett a Media1 e heti podcastjában, melynek ezúttal Koi Tamás, a HWSW újságírója volt a vendége. Kiderült például a műsorunkból, hogy nagyon hamarosan nevet változtat a Telenor Magyarország, megbeszéltük az HBO GO körüli problémákat, szó esett az HBO MAX átállásról, és arról is, hogy a 4iG intenzív nyomulásba kezdett a távközlési piacon, nem is csupán Magyarországon. Átbeszéltük azt is, ami a DIGI tulajdonosváltása kapcsán felmerül.

Néhány napja nem működik az HBO GO applikáció egyes okostévéken, ami sokakat feldühített. Vendégünkkel, Koi Tamással, a HWSW szakújságírójával hétfői műsorunkban megbeszéltük ennek jogi és egyéb szakmai aspektusait, például azt, hogy egy okostévé tulajdonosa mire számíthat a terméktámogatások kapcsán.

Koi Tamás, a HWSW újságírója
Koi Tamás, a HWSW újságírója. Fotó: LinkedIn

Majd szó esett arról, amit a Media1.hu írt meg elsőként a napokban, hogy március 8-án váltja le a WarnerMedia az HBO GO-t HBO Max streamingszolgáltatásra. A beszélgetésből kiderült, miért lesz jó ez a felhasználóknak, illetve szó esett arról, mit tehetnek azok, akiknek a tévéjét már nem támogatja az HBO / WarnerMedia

Szó esett arról is, hogy milyen más fejlemények várhatók idén a streamingpiacon idehaza (több új szereplő is érkezik, például ilyen a Disney Plus), valamint átbeszéltük vendégünkkel azt a látványos nyomulást, amit a kormányközeli 4iG Nyrt. végez: néhány hete például a DIGI-t vásárolták fel. Átbeszéltük, mi vezethetett el oda, hogy a román tulajdonos eladta a DIGI Kft.-t, szóba került a DIGI Mobil, és az is, hogy mi várható most, illetve hogyan hatnak az események a hazai televíziós- és internetes, valamint mobilpiacra.

A beszélgetésben az is szóba került, hogy a Telenor Magyarország hamarosan most már tényleg dobja a nevét, összefüggésben a néhány évvel ezelőtti tulajdonosváltásával.

Megvan az új név, Yettel. lesz a Telenorból!

Ajánljuk a heti rendszerességgel jelentkező Media1 Podcast korábbi adásait is.

Csatlakozzon a Media1-hez a Facebookon, valamint iratkozzon fel napi hírlevelünkre is, hogy ne maradjon le a híreinkről akkor sem, ha az algoritmus épp nem mutatná a tartalmainkat! A Media1 podcast adásai elérhetők a Spotify-on, továbbá a Vipcast felületén is.

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások