fbpx
4iG, DIGI montázs.

Távozott a DIGI vezetősége, miután a 4iG lett a tulajdonos

Lezárult a felvásárlási folyamat, melynek során megszerezte a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft., valamint leányvállalatainak 100 százalékos tulajdonrészét a Jászai Gellért nevével fémjelzett 4iG Nyrt. Ez jelentős személyi változásokkal is jár.

A 4iG a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján, hétfő délután jelentette be a tulajdonosváltás lezárultát.

Mint a közlemény fogalmazott, a tulajdonosváltással távoztak a társaság menedzsmentjéből és felügyelőbizottságából az RCS & RDS médiakonszern vezetői. A DIGI ügyvezetői igazgatójává Papp-Gerlei Gyöngyvért nevezték ki.

A felvásárlással a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. mellett a 4iG cégé lett az Invitel Zrt., az I-TV Zrt. és a DIGI Infrastruktúra Kft. is.

Mint a közlemény emlékeztetett, „a széleskörű szolgáltatási portfólióval rendelkező DIGI a magyar vezetékes hang, internet és televíziós piac második helyét foglalja el”.

Hozzátették:

„a tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép, miközben a cégcsoport meghatározó pozíciókat épített ki a nyugat-balkáni távközlési piacon is”.

Mint arról a Media1 beszámolt, a DIGI felvásárlása 2021 novemberének végén vált véglegessé; a tranzakció értéke megközelítőleg 232 milliárd forint. Ezt követően még egy versenyhatósági vizsgálat várt volna az ügyletre, ám erre már nem volt szükség, miután 2021 decemberében Orbán Viktor nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette azt, így minden akadály elhárult a 4iG elől, a felvásárlást ezért nem vizsgálhatta meg a hatóság.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: 4iG / DIGI; Media1-montázs.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások