fbpx
HBO GO.

Dühösek a felhasználók, mert több tévékészüléken megszűnt az HBO GO támogatása

A problémára létezik ugyan többféle megoldás is, azonban bizonyos esetekben anyagi befektetésre is szükség lehet.

Többen egyáltalán nem tudják használni az HBO GO streaming platformot a televíziójukon, miután az üzemeltető WarnerMedia / HBO szűkítette a támogatott eszközök listáját. Ennek pedig számos készülék az áldozatául esett – számolt be a hvg.hu.

Mint írták, a változások kapcsán a Vodafone már egy január 13-án kiküldött e-mailben is figyelmeztette azokat, akik náluk fizetnek elő az HBO GO streamingszolgáltatásra.

„Annak érdekében, hogy a lehető legstabilabb és legjobb streaming élmény legyen elérhető az HBO GO előfizetőknek, az HBO GO a továbbiakban nem támogat bizonyos operációs rendszereket futtató eszközöket”

– fogalmazott levelében a szolgáltató.

Az alábbi rendszerek, valamint készülékek esetében szűnt meg a platform támogatása:

  • Samsung Orsay TV;
  • Sony Playstation 3 játékkonzolok;
  • Samsung – OS Tizen 2015 verzió és alatta;
  • LG – WebOS 3.5-ös verzió alatt.

Ennek értelmében a szóban forgó, vagy annál régebbi rendszerverziókkal rendelkező készülékeken már nem lehet elindítani a streaming platformot.

Több megoldást is javasoltak

A hvg.hu egyik olvasója levélben fordult az HBO GO ügyfélszolgálatához, ahol két dolgot javasoltak neki:

  • próbálja meg frissíteni a televízió operációs rendszerét;
  • vagy más eszközökön, így például okostelefonon, táblagépen vagy számítógépen próbálja elindítani az oldalt, mivel azokon továbbra is működik az HBO GO.

Ha viszont „a TV operációs rendszerének a frissítését követően továbbra is ugyan ezzel a hibaüzenettel találkozik, akkor sajnos a televíziója már nem tartozik a támogatott eszközök közé” – szögezte le az ügyfélszolgálat, amely azt is javasolta, hogy amennyiben valaki mindenképpen a tévéről akarja elindítani az HBO GO-t, vásároljon egy úgynevezett „TV-okosítót”

Nem sokára teljesen elbúcsúzik a magyaroktól is az HBO GO

Mint arról a Media1 beszámolt, az HBO GO szolgáltatás hamarosan elbúcsúzik a magyar piactól is, és ezzel egyidejűleg megérkezik helyette a már több országban bevezetett és nagyobb tartalomkínálattal és tudással rendelkező HBO Max pénteki, hírünkből azt is megtudhatja, pontosan mikor történik meg a váltás. Azonban valószínűleg a régi tévékkel kapcsolatban az HBO Maxra való átállás sem jelent majd gyógyírt.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások