fbpx

várbíró péter

Tiborcz István, Orbán Viktor közpénzen gazdagodó vejének turai luxuskastélya

Úgy forgatott az Index Orbán Viktor vejének turai luxuskastélyáról, hogy nem említette, az Tiborcz Istváné

A napokban publikált videót és a kapcsolódó cikket egyébként az a Várbíró Péter volt lapigazgató és kreatív producer készítette a lapnak, aki november közepén, hetekkel az Index Konyhanyelv című műsorában elhangzott Wahorn-interjú után távozott a cégtől, miután kiderült, hogy hallotta az adásba kerülés előtt az abban elhangzott pedofília-mentegetést és nem támasztott akadályt a közzététele elé. Megkérdeztük az Indextől, hogyhogy közöltek most a novemberben távozó munkatárstól egy videót Orbán Viktor vejének luxuskastélyát népszerűsítve.

Várbíró Péter, az Index.hu távozó lapigazgatójának adatlapja a lap impresszumában

Távozik az Indexen megjelent, pedofíliát mentegető videó kapcsán Várbíró Péter lapigazgató: elbocsátották, vagy maga mondott le?

A Media1 egyes, a lap belső ügyeire közeli rálátással bíró forrásai szerint az Indexen 13 nappal ezelőtt megjelent, a fiatalok szexuális kizsákmányolását relativizáló videó közlése miatt Várbíró Péter lapigazgatót és a külső gyártású műsorok kreatív producert tette felelőssé Starcz Ákos, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója, aki ezért elbocsátotta őt, de egy másik, névtelenséget kérő forrásunk azt állítja, hogy Várbíró maga kezdeményezte a távozását, vállalva a pedofíliát mentegető Wahorn-videó közlése miatt a ráháruló felelősséget. Időközben Starcz Ákos vezérigazgató is megerősítette lapunknak, hogy a lapigazgató távozik a Konyhanyelv című műsorban történtek miatti felelősségét elismerve. Starcz, majd később az Index közleménye már közös megegyezéssel történő távozásról, nem pedig elbocsátásról beszélt.

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások