Az Index.hu szerkesztőségének bejárata

Egy volt népszabadságos és egy egykori hvg.hu-s/nlc.hu-s újságíró is az Indexhez igazol

Sorra szivárognak ki újabb nevek a formálódó új Index-stáb névsorából.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Mint arról a Media1 elsőként beszámolt tegnap, eldőlt, hogy Szombathy Pál lesz a tömeges távozások következtében épp újraszervezés alatt lévő Index.hu főszerkesztője. Szombathy négy főszerkesztő-helyettese közül az egyik Kitzinger Szonja újságíró lesz, és a magazinos tartalmakért felel majd. (Kettejük szakmai előéletéről ITT írtunk bővebben.)

Most három további név is kiszivárgott a leendő stáb tagjairól.

  • Az Index.hu új stábjának tagja lesz a Media1 információi szerint Bugyinszki György, a Népszabadság egykori szerzője, aki dolgozott régebben például a Vasárnapi Híreknek és a Narancsnak is.
  • Szintén csatlakozik a stábhoz Hercsel Adél, aki az elmúlt években a hvg.hu-nak volt a munkatársa, majd később szerzője, de dolgozott korábban a Mandinernél is, mostanában pedig főleg az nlc.hu-nak (Nők Lapja Café) írt.
  • Az Index új stábjához csatlakozik majd Szalai Szabolcs, az LMP-közeli Jövő TV alapítója is.

Utóbbi két névről a Magyar Hang is tudomást szerzett. Azt írják, Szalai Szabolcs megerősítette, hogy a laphoz megy, de ennél többet nem kívánt mondani. Hercsel Adél nem kívánt nyilatkozni.

Bugyinszki érkezését a Media1 két különálló forrása erősítette meg.

Az Index korábbi stábjának tagjai júliusban jelentették be, hogy távoznak, miután Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke és az Indexet tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke elbocsátotta Dull Szabolcs főszerkesztőt.

Dull Szabolcs
Dull Szabolcs, az Index egykori főszerkesztője elhagyja egykori munkahelyét júliusi elbocsátását követően. Fotó: Huszti István

A távozó indexesek közül sokan most még a felmondási idejüket töltik, bár többen is vannak, akiket felmentettek a munkavégzés alól. Többségük néhány napon belül azonban „szabadul”, így az Index stábjának újraszervezése sürgőssé vált a médiavállalat számára, melynek elnöke, Bodolai László korábban a Media1 műsorának azt nyilatkozta, tovább akarják működtetni az Indexet a tömeges távozások után is.

Nem sokkal a tömeges felmondások után a távozó indexesek közül Kárpáti Márton volt főszerkesztő-helyettes saját médiacéget alapított Van másik Kft. névvel, de még semmi konkrétumot nem tudni a tervezett lapról, finanszírozásáról és létszámáról, illetve indulási dátumáról, nevéről.

A távozó indexesek egyébként a Facebookon kedden közzétették, hogy tudomásuk szerint végül a volt Index-stábból senki sem gondolta meg magát, nem marad az Indexnél. (Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke korábban erre számított.) A Media1 információi szerint hiába álltak fel egységesen, mivel nem tudnak teljesen együtt maradni a volt indexesek: a HVG-hez (korábbi munkahelyére) visszatérő Dezső András oknyomozó újságíró mellett több más szerkesztőséghez is érkeznek volt indexesek, sőt némelyikük információink szerint már meg is kezdte a munkát. Olyan távozó indexes is van, aki az újságírást magát is abba hagyja, elege lett a magyar médiaviszonyokból.

Ami az elbocsátott főszerkesztőt, Dull Szabolcsot illeti, ő fél éven át nem állhat munkába versenytársnál, mivel ha megtenné, ezzel szerződést szegne és elveszítené a versenytilalmi korlátozásért fizetett juttatását.

További hírek találhatók a Media1-en. Érdemes követni a Media1 Facebook-oldalát, ahol napi hírlevelünkre is feliratkozhat. RSS-hírfolyamunk itt található. Ha Ön is hozzájárulna a Media1 működéséhez, ezt ITT tudja megtenni a legegyszerűbben.

Borító: Az Index.hu szerkesztőségének bejárata. fotó: Media1
Szóljon hozzá!