fbpx
MTVA

Beperli a közmédiát a DK a Kossuth Rádióban történt tényhamisításért

Amiatt, hogy tényként kezelte a Kossuth Rádió az Elk*rtuk című filmben bemutatott egyik összeesküvés-elméletet.

A 24.hu nyomán a Media1 is beszámolt arról, hogy az állami Kossuth Rádió keddi műsorában elhangzott, hogy Dobrev Klára döntött „2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről”. A műsorvezető vélhetően a kormánybarát Kálomista Gábor producer nevéhez kötődő ElkXrtuk című, múlt héten bemutatott mozifilmben elhangzottakat tekintette ténynek.

Nem sokkal hírünk megjelenése után a Demokratikus Koalíció (DK) közleményt juttatott el a Media1-hez, melyben jelzik, hogy bírósági eljárást indítanak a rádió műsorait gyártó MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) ellen a történtek miatt.

Egyúttal jelezték, hogy a filmben elhangzottak összeesküvés-elméletek, majd néhány példán segítséget adtak a közmédia munkatársainak (vagy ahogy a DK nevezi őket közleményben: „a Fidesz propagandistáinak”) annak érdekében, hogy „megértsék, a filmvásznon és a TV-képernyőn foglaltak sokszor nem fedik a valóságot”.

Példaként említik, hogy

– nem fenyegette a Föld létét egy aszteroida, amitől Bruce Willis mentette meg az emberiséget

– nincs titkos varázslóiskola Angliában

– nincs halálcsillag (még Soros Györgynek sem)

– Esmeralda valójában nem vak és nincs szüksége szemműtétre

– Magdi anyus nem halt meg, csak kiírták a sorozatból.

Hozzátették:

„Persze az alternatív valóságon alapuló diktatúrák sajátja, hogy soha nem tudhatjuk, mit hoz a múlt, az a tény mindenen túlmegy, hogy a közpénzből működő állami média 2006-tal kapcsolatban 15 év után talál ki újabb hazugságot az eddigi helyett.”

A mozifilmet, melyet a Miniszterelnökséghez tartozó Nemzeti Filmiroda művészfilmmé nyilvánított, egyébként „fideszes propagandafilmként” jellemezte a DK közleménye.

Még több hír érhető el a Media1-en

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások