fbpx
Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa és elnök-vezérigazgatója

A 24.hu kiadója több milliárd forint profitot hozott össze a világjárvány évében (frissítve!)

A COVID ellenére a Varga Zoltán érdekeltségében lévő Central Médiacsoport 2,43 milliárd forint osztalékot szavazott meg a médiavállalat közgyűlésén.

Bár tavaly a COVID-járvány miatt néhány hónapra még csökkentették is a munkavállalók munkaidejét és ezáltal bérét (ez, mint arról a Media1 beszámolt, egyesek körében elégedetlenséget is kiváltott), a Central Médiacsoport frissen közzétett 2020-as hivatalos pénzügyi beszámolója alapján elsőre úgy tűnhet, kifejezetten jól viselte a járványt a 24.hu, a Nők Lapja, a Story és a Best magazinokat, valamint számos más nyomtatott és digitális terméket kiadó, Varga Zoltán érdekeltségében lévő médiavállalat.

Olyannyira, hogy a Central Médiacsoport nettó árbevétele a 2019-es 11,32 milliárd forintról közel két milliárddal többre, 13,2 milliárdra növekedett 2020 folyamán. A vállalat profitja sem utal válságra. 1,13 milliárd forintról 2,41 milliárdra nőtt a vállalat adózott eredménye, vagyis duplázni tudott a Central.

A vállalat beszámolójából az is kiderül, hogy a tulajdonos 2,43 milliárd forint osztalék kifizetéséről határozott, vagyis a teljes profitot kiveszi a cégből.

Csakhogy mint arra egyik olvasónk időközben emlékeztetett bennünket, a fenti adatokhoz az is hozzátartozik, hogy a Central Médiacsoportba beolvadt a korábban önálló Central Digitális Média Kft., ahová a cégcsoport online termékei, 24.hu, nlc.hu, startlap.hu stb. tartoztak. E cég árbevétele a beolvadást megelőző utolsó időszakban, 2019-ben 4,14 milliárd forint volt, és 366 milliós adózott eredményt mutatott ki a kft.

A pénzügyi évek eredményeinek összehasonításakor, ha figyelembe vesszük a beolvasztott Central Digitális Média utolsó pénzügyi adatait a bázisévhez összehasonlítási alapként, akkor valójában együttesen már nem árbevétel-növekedés, hanem csökkenés látszik. A Central Médiacsoport Zrt., ha csak a magazinokat kiadó Central Médiacsoport 2019-es eredményeihez képest viszonyítjuk, azért tudott növekedni, mert beolvasztották a cégcsoportba a jól fialó digitális üzletágat, a digitális termékeket.

Frissítés 13:40

Hírünket a digitális üzletággal kapcsolatos információval frissítettük.

A Media1 folyamatosan beszámol a jelentősebb médiavállalatok pénzügyi eredményeiről. A versenytárs kiadó, a kormánypárti kötődésű Mediaworks pénzügyi eredményeiről itt írtunk. Beszámoltunk az ATV, az RTL és a TV2 pénzügyi eredményeiről is.

Még több hír található a Media1-en! Csatlakozzon a Media1 Facebook-oldalához és kövessen bennünket napi hírlevéllel is!

Borító: Varga Zoltán, a Central Médiacsoport többségi tulajdonosa. Fotó: archív
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások