fbpx
Kovács András, az origo munkatársa az Echo TV-ben

Bűnösnek találta a bíróság az Origo munkatársát, Kovács Andrást

Az Origo munkatársa elleni, Czeglédy Csaba által kezdeményezett büntetőügyben megrovásban részesítették a fideszes médiaholdinghoz, a KESMA-hoz tartozó internetes sajtóorgánum munkatársát.

A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság bűnösnek mondta ki Kovács Andrást, a fideszes médiaholdinghoz (KESMA/Mediaworks) tartozó Origo munkatársát nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében – az elsőfokú, nem jogerős ítéletről a Media1 Czeglédy Csaba, a DK jogászának Facebook-oldaláról értesült.

A büntetőügy a Czeglédy által kezdeményezett magánvádas eljárás keretében indult Kovács András ellen, akit a bíróság büntetésként megrovásban részesített, valamint ki kell fizetnie 46 ezer forintot.

Czeglédy Csaba közölte: ebben az ügyben korábban már helyreigazításra is kötelezték az Origót. Czeglédy hozzátette, szerinte az elmúlt években a fideszes propagandasajtó sokakkal szemben minden határt átlépett, ezért tett büntetőjogi lépéseket is a személyéről közölt valótlanságok kapcsán.

„Azt eddig is tudtátok rólam, hogy nem hagyom magam. Ennek szellemében az elmúlt években nem csak sajtó és személyiségi jogi pereket indítottam, hanem a legkirívóbb esetek miatt büntetőfeljelentéseket tettem a magukat újságírónak nevező, valójában ócska – sok estben gyáva – propagandisták ellen” – írta Czeglédy.

Kovács András 2017 augusztusában írt cikkében valótlanul azt állította, hogy a Czeglédy Csaba által vezetett cég a munkaerőkölcsönzés piacán úgy kívánt piaci előnyt szerezni, hogy az iskolaszövetkezeti diáktagok nevén valójában azok szüleit foglalkoztatta, vagyis gyakorlatilag bűncselekmény elkövetésével vádolta meg Czeglédyt.

Czeglédy Csaba megemlítette, hogy Kovács András, az Origo munkatársa a bíróságon védekezése részeként a forrását felfedve közölte, hogy dr. Fiák Istvántól (Kósa Lajos fideszes politikus nagy barátjától) kapta azon információkat, amire az állításait alapozta. Kovács András hozzátette: állítása szerint nem volt oka kételkedni Fiák szavában.

Czeglédy szerint a sok elveszett bírósági sajtóper nem érdekli a propagandasajtót, de reméli, annak már elrettentő hatása lehet, ha a rágalmazók saját bőrükön érzik majd tettük következményét, és aki most megrovást kap, következő alkalommal súlyosabb büntetésre számíthat.

Czeglédy köszönetet mondott az ügyben őt segítő dr. Hankó Faragó Miklósnak és dr. Litresits Andrásnak, akik akkor segítették őt az ügyben eljárni, amikor Czeglédy-t még fogva tartották, és ezért akadályozva volt abban, hogy el tudjon járni az ügyben.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Kovács András, az Origo munkatársa az Echo TV-ben korábban
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások