fbpx
Belénessy Csaba

Cenzúrát szorgalmazott, egy év múlva kitüntették a Szabad Sajtó Napján

Állami díjat kapott Belénessy Csaba, ahogyan Huth Gergely, a Pestisrácok főszerkesztője is.

A Magyar Távirati Iroda beszámolója szerint Belénessy Csaba újságíró

„a hazai közszolgálati média újságírójaként, szerkesztőjeként és vezetőjeként végzett közel négy évtizedes, értékteremtő munkája, valamint kommunikációs szakemberként folytatott sokszínű tevékenysége elismeréseként a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta”.

Az indoklás arra nem tért ki, hogy ő volt, aki tavaly tavasszal cenzúra bevezetését szorgalmazta Magyarországon a koronavírusra hivatkozva, majd nem sokkal a javaslatát követően kinevezték a kormánypárti Mediaworks médiaholdinghoz tartalomfejlesztési tanácsadónak.

Belénessy neve sokaknak onnan is ismerős lehet, hogy korábban több rádiós frekvenciát szerzett az NMHH Médiatanács pályázatain, majd átadta azokat a kormányközeli Rádió 1 hálózat számára – erről és különféle más ügyeiről ITT írtunk.

Két díjat is kapott ma Huth Gergely, a Pesti TV programigazgatója és a PestiSrácok főszerkesztője. Egyrészt megkapta a kormányközeli Nézőpont intézet alapította Jótollú Magyar Újságírók Díjat, másrészt az állami Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. Állami kitüntetését

„számos nemzeti ügy felkarolását és képviseletét, valamint a határon túli magyarság életének bemutatását is szívügyének tekintő, példaértékű újságírói és televíziós tevékenysége elismeréseként”

kapta meg a kormányközeli internetes oldal és tévécsatorna vezetője, akinek lapja sorozatosan veszíti a sajtópereket valótlanságok közlése miatt, olyannyira, hogy tavaly csak az Origo vesztett több sajtópert a Fővárosi Törvényszék adatai alapján.

A PestiSrácoknál egyébként egy harmadik díj is landolt, kitüntették ugyanis Stefka István lapigazgatót is. Huth a díjeső alkalmából interjút adott az általa szerkesztett lapnak.

Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője nyilatkozik a pedofil videó miatti letiltásról a HírTV-nek 2020. február 14-én
Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője nyilatkozik a pedofil videó miatti letiltásról a HírTV-nek 2020. február 14-én

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija, aki tavalyig a 168 Óra tulajdonosa volt (ekkor átadta a termékeit Milkovics Pálnak), szintén állami díjat kapott:

„a zsidó identitást hitelesen képviselő egyházvezetői szolgálata, valamint a magyarországi zsidó kulturális és közélet megújításában betöltött kimagasló szerepe elismeréseként”

a Magyar Érdemrend középkeresztjének polgári tagozatát kapta.

Köves Slomó rabbi
Köves Slomó rabbi

Kálomista Gábor Balázs Béla-díjas producer, a Thália Színház ügyvezető igazgatója „a magyar színház- és filmművészet, valamint a hazai sportélet fejlesztése érdekében végzett kimagasló, példaértékű munkája elismeréseként” a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta.

Kovács P. József televíziós bemondó, műsorvezető, előadóművész, a Magyar Versmondók Egyesületének tagja „több évtizedes, kiemelkedő színvonalú műsorvezetői, riporteri és előadóművészi pályafutása, valamint a magyar nyelv ápolása iránti elhivatottsága elismeréseként” a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta.

További díjazottak

Bíróné Keleti Ágnes, a nemzet sportolója, ötszörös olimpiai bajnok tornász, edző, nemzetközi versenybíró, minden idők legeredményesebb magyar tornászaként aratott világraszóló sikerei, példaértékű sportolói, edzői és tanári pályafutása elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend 3. fokozatát kapta meg (a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal).

Dr. Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának korábbi államtitkára, volt országgyűlési képviselő a pedagógusi életpályamodell kidolgozásában, illetve a magyar pedagógusképzés megújításában vállalt kiemelkedő szerepe, valamint az oktatásirányítás területén végzett több évtizedes munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta.

Dr. Teleki Pál, a Magyar Olaj- és Földgázipari Rt. volt elnöke a rendszerváltoztatás idején a hazai olaj- és gázipar életben tartásában, illetve strukturális átalakításában vállalt szerepe, valamint a MOL nemzetközi szinten is elismert nagyvállalattá fejlesztése érdekében végzett munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta.

Zoób Kati alkotóművész, divattervező, a Katti Zoób Divatház vezető tervezője a magyar kézműveshagyományokat a modern divat követelményeivel egyedi módon ötvöző, kiemelkedő tervezői pályafutása, valamint világsikerű jelmeztervei elismeréseként a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta.

Ma egyébként Áder János köztársasági elnök kitüntette Kovács Andrást, az Origo nemrég az első fokú bíróság által, nem jogerősen rágalmazás vétségében bűnösnek talált újságíróját a „hiteles tájékoztatásért”.

További hírek találhatók a Media1-en.

Borító: Belénessy Csaba a Kanizsa TV-ben.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások