fbpx
Klubrádió

Folytatódik a Klubrádió volt frekvenciájának pályáztatása

A Media1 értesülése szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa két nappal a Klubrádió elnémítása után úgy határozott, máris folytatja a Klubrádió vasárnap éjjelig használt Budapest FM 92,9 MHz frekvenciájának pályáztatását, miután a kormányközeli, tavaly létrehozott LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. is visszavonta jogorvoslatát a pályázatból való kizárása miatt.

Információink hitelességét erősíti az NMHH Médiatanács weboldalán megtaláltunk egy hivatalos PDF állományt, melyben az áll, a Médiatanács e heti napirendjén szerepelt „a Budapest 92,9 MHz körzeti vételkörzetű rádiós médiaszolgáltatási lehetőség közösségi jellegű használatára 2020. november 4-én közzétett pályázati felhívással megindított pályázati eljárás folytatása” című napirend.

A Klubrádió ezt a frekvenciát vasárnap estig használhatta, azóta a frekvencia üresen, kihasználatlanul áll: aki odakapcsol, sercegést hall adás helyett.

A Médiatanács e heti ülésének napirendje
A Médiatanács e heti ülésének napirendje

A Médiatanács idén január közepén függesztette fel a Budapest FM 92,9 MHz frekvencia pályáztatását, ami a Klubrádió szempontjából rendkívül kedvezőtlen fejleménynek bizonyult, hiszen emiatt a Klubrádió pályázati úton sem tudta visszaszerezni frekvenciáját február 14-ig, amikor a médiaszolgáltatási jogosultsága lejárt. Részben ez vezetett oda, hogy a Klubrádió adását le kellett kapcsolni vasárnap éjfélkor az FM 92,9-en és internetre kényszerültek.

A Médiatanács korábban arra hivatkozva függesztette fel a pályáztatást, hogy a frekvenciára ugyancsak pályázó LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. (ez a több kormányközeli megbízásairól ismertté vált dr. Biró Balázs ügyvéd vállalkozása), valamint a másik pályázó, a Közösségi Rádiózásért Egyesület is jogorvoslattal élt a 92,9 MHz-es frekvenciapályázaton a rájuk vonatkozó kedvezőtlen döntés, a pályázatból való kizárásuk miatt.  A Közösségi Rádiózásért Egyesület (mely az ATV Csoporthoz tartozó Spirit FM-et működteti) már január 27-én visszavonta a fellebbezését és visszalépett a pályázattól, így a Klubrádió elnémulásában nem volt szerepe.

Arról egyelőre nincs hivatalos hír, hogy a kormányközeli LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. esetében mi történt, mivel az NMHH korábbi, a Media1-nek tett közlése szerint még érdemben el sem indult a pereskedés a Médiatanács és az LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. között. Feltehetőleg a kormányközeli médiajogász újonnan gründolt kft.-je is visszavonhatta keresetét, mivel a Médiatanács napirendjén szerepel egy kérelem az LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft-től.

Frissítés 13:10

A Media1 telefonon utolérte dr. Biró Balázst, akitől azt kérdeztük, valóban visszavonta-e a pályázatot a cége, de csak annyit mondott, folyamatban lévő ügyről nem nyilatkozik. Biró tehát nem erősítette meg értesülésünket, de nem is próbálta tagadni. A Media1 keresi az ügyben a médiahatóságot is, hogy a legújabb fejleményekről és arról érdeklődjön, az LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. mikor nyújtott be kérelmet. Ha válaszolnak, arról természetesen később még beszámolunk.

A 92,9 MHz-es frekvenciapályázat újraaktiválásával a Klubrádiónak lehetősége nyílik, hogy visszaszerezhesse volt frekvenciáját. A Médiatanács most (már e heti ülésén) megvizsgálja, a Klubrádió hiánypótlása megfelelő-e az alaki követelmények szempontjából. Ha igen, akkor következhet az egyedüliként a pályázatban maradó Klubrádió pályázatának tartalmi kiértékelése. Ha a Médiatanács nem talál problémát a pályázatban, akkor a Klubrádióé lehet újra a 92,9 MHz.

Frissítés 02.17: 15:07

Elfogadta a folytatódó pályázaton a Klubrádió hiánypótlását a hatóság, így a Klubrádió maradt az egyedüli pályázó. Erről különálló hírünkben olvashatnak bővebben!

02.17: 18:41

Az NMHH mostanra közleményben is megerősítette, hogy folytatja a pályáztatást, ahol a Klubrádió jutott tovább a pályázatok tartalmi kiértékelésébe, míg a többi pályázó már nincs versenyben.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások