fbpx
Klubrádió hirdetés

Nem kap jogvédelmet a Klubrádió a Fővárosi Törvényszéktől

A Fővárosi Törvényszék elutasította a Klubrádió azonnali jogvédelemre vonatkozó kérelmét. Mindez azt jelenti, hogy a rádió esélyei jelentősen romlottak, hogy 2021. február 14-én 23:59 után is tovább sugározhasson az egyetlen megmaradt frekvenciáján, a Budapest FM 92,9 MHz-en.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Honlapján tette közzé a Klubrádió néhány perccel ezelőtt, hogy a Fővárosi Törvényszék arról értesítette, hogy elutasította a Klubrádió frekvenciájának meghosszabbítási perében az azonnali jogvédelem iránti kérelmét.

A médiaszolgáltató azt kérte, hogy a bírósági eljárás lezárásáig, a várható fellebbezések lezárultáig tovább sugározhasson a Budapest FM 92,9 MHz-es frekvencián. Az elutasítást a bíróság azzal indokolta, hogy szerinte a per nem a sugárzásról, hanem a szerződés meghosszabbításának elutasításáról szól, ezért a bíróságnak nincs lehetősége az ideiglenes sugárzási engedély kiadására, még akkor sem, ha a Médiatanács korábbi döntése egyébként jogsértőnek bizonyul. A Médiatanács ellen indított perben az ítélethozatal jövő kedden várható, a mostani végzés ellen pedig a Klubrádió nyolc napon belül fellebbezhet.

A Klubrádió és az NMHH perének első tárgyalásnapja 2021. 01.20-án a Fővárosi Törvényszéken
A Klubrádió és az NMHH perének első tárgyalásnapja 2021. 01.20-án a Fővárosi Törvényszéken. Az NMHH Médiatanács jogi képviselője a Klubrádió jogvédelemre vonatkozó kérése ellen szólalt fel. Fotó: Media1 / Szalay Dániel / mobiltelefonos felvétel

A Klubrádió médiaszolgáltatási jogosultsága 2021. február 14-én jár le. Ez azt jelenti, hogy mostantól 10 nap múlva várhatóan le kell kapcsolni a Klubrádió adását az FM 92,9 MHz-en, mely az utolsó, még meglévő frekvenciája az egykoron nagy lefedettséggel rendelkező médiaszolgáltatónak.

Ha így lesz, a Klubrádió előreláthatólag az interneten próbálkozik majd a túléléssel addig, amíg nem tud újra frekvenciát szerezni magának. Ez azonban hónapokat, vagy akár még több időt is igénybe vehet, és félő, hogy a hallgatók egy részét ezzel a rádió elveszíti.

Klubrádió
Klubrádió

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tavaly azzal utasította el a Klubrádió médiaszolgáltatási jogosultságának meghosszabbítására irányuló kérelmét, hogy a rádió egy új pályázaton esélyes lehet frekvenciájára visszaszerezésére. A Médiatanács azonban a pályázati eljárását nem tudta még végigvinni, mivel a pályázók közül a tavalyi alapítású kormányközeli LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. bírósághoz fordult a pályázati eljárás során, megakasztva ezzel a Médiatanács pályázati eljárását. (A másik pályázó, a Spirit FM visszavonta a jogorvoslatát, így rajta nem múlik az ügy alakulása.)

A Klubrádió drámájáról folyamatosan beszámolunk, korábbi írásaink a témában itt találhatók.

Mint arról a Media1 beszámolt, ma, csütörtökön a MÚOSZ, tegnap, szerdán pedig a Nemzetközi Sajtóintézet, az IPI is Orbán Viktor miniszterelnököt és a Fideszt bírálta a Klubrádió drámája kapcsán. Korábban az ellenzék a médiatörvény korrekcióját követelte a Fidesztől, hogy a Klubrádió ne némuljon el, de a kormányzópárt távol maradt az Országgyűléstől, ahol a jogszabály módosítására lehetőség lett volna.

További híreket talál a Media1.hu-n!

Borító: A Klubrádió épülete előtti hirdetés. Fotó: Ladányi András / Media1 (archív)
Szóljon hozzá!