fbpx
Apáti Bence, az Operettszínház balettigazgatója, a Magyar Nemzet publicistája a FEM3 műsorában

Apáti Bence jogerősen is pert vesztett a Magyar Narancs című lappal szemben

A Magyar Nemzet publicistája és a Budapesti Operettszínház balettigazgatója arra hivatkozva indított helyreigazítási pert a lap ellen, hogy szerinte valótlan állítások jelentek meg a személyéről egy Szinetár Dórával készült interjú során.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Az Apáti Bence által perelt interjú 2020 nyarán jelent meg Szinetár Dóra színművésszel. A beszélgetés apropója az volt, hogy Szinetár sok év után társulatot váltott, a Budapesti Operettszínházból a Thália Színházba ment át. Az interjú készítője megkérdezte a művésznőtől, hogy a váltással felvállalja-e a Thália Színház vezetőjét, Kálomista Gábort, mire Szinetár azt válaszolta, hogy

„az Operettszínház balettigazgatójának (Apáti Bencének) ezerszer durvább megnyilvánulásai vannak közszereplőként, a kinevezésekor mégsem kérdezte meg senki, miért nem mondunk fel zsidók, melegek, másként gondolkodók, és mindenki, akiket hol burkoltan, hol egyértelműen elítél hetenként egy élő tévéadásban.”

Apáti Bence a fent idézett sorok miatt indított sajtó-helyreigazítási pert a Magyar Narancs ellen – derül ki a Magyar Narancs beszámolójából.

Apáti úgy vélte, hogy a Narancs „azt a valótlan tényt híresztelte”, miszerint ő „hetenként egy élő tévéadásban hol burkoltan, hol egyértelműen elítéli a zsidókat és a melegeket”.

Márpedig Apáti szerint e közlés „társadalmi megítélésére hátrányos, ugyanis a fenti valótlan tényállítás azt jelenti, hogy a felperes antiszemita és homofób”.

A bíróság azonban úgy ítélte meg, hogy Szinetár Dóra csak a véleményét mondta el az interjúban Apáti Bencéről, így a lap ennél fogva nem kötelezhető helyreigazításra, a megjelentek jogszerűek voltak.

A bíróság megállapította azt is, hogy Apáti Bence számos olyan cikk szerzője, amelyek valóban erőteljes kritikákat fogalmaznak meg kisebbségekkel szemben.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Borítókép: Apáti Bence, az Operettszínház balettigazgatója, a Magyar Nemzet publicistája a FEM3 műsorában. Fotó: adáskép
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!