fbpx
Magyar Nemzet

Végrehajtást indított a Jobbik a Magyar Nemzet ellen

Az ellenzéki párt azért kezdeményezett végrehajtói eljárást, mert a Fidesz-közeli napilap jogerős bírósági ítélet ellenére sem közölt helyreigazítást egy korábbi valótlansággal összefüggésben.

Tesz a törvényre a Fidesz-propaganda, amikor bukik a kampányhazugság  – írja a Jobbik a Media1-hez is eljuttatott pénteki közleményében.

Azt írják, jogerős ítélet mondta ki, hogy „a kormánypárti lakájmédia hazudott a borsodi időközi választás kampányában”, ennek ellenére „mégis, valamiért azt gondolják, hogy rájuk nem vonatkoznak a törvények”. Ezért indított végrehajtási eljárást az ellenzék közös jelöltje, Bíró László a Magyar Nemzet ellen.

A Magyar Nemzet tavaly augusztus 27-én azt állította, hogy az időközi országgyűlési képviselő-választáson induló ellenzéki jelölt a Magyar Gárda megyei szóvivője volt. Az állításuk azonban nem bizonyult valósnak, ezért jogerős ítéletében a bíróság helyreigazítás közlésére kötelezte a Mediaworks / KESMA (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) lapját.

A Fidesz-közeli napilap azonban az ítéletet nem hajtotta végre. Ahogy a Jobbik közleménye fogalmaz:

„a lakájmédiája nem csak arról híres, hogy folyamatosan hazudozik, hanem arról is, hogy egyáltalán nem tisztelik a törvényeket, és nem is hajtanak végre önként bírósági ítéleteket.”

A Jobbik hozzátette, reméli a végrehajtó olyan határozottsággal fog fellépni a Magyar Nemzettel szemben, mint korábban a devizahitelesekkel szemben.

További hírek találhatók a Media1.hu-n.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások