fbpx
Lampé Ágnes, a Nap híre című műsorban az ATV-n korábban

Frekvenciacsata: Megválik a Klubrádió Lampé Ágnes műsorvezetőtől

A Klubrádió elnökének nem tetszik, hogy Lampé Ágnes rádiós-tévés műsorvezető másik munkahelyével, az ATV-vel szoros kapcsolatban álló Spirit FM is elindul a Klubrádió által eddig használt frekvenciára vonatkozó pályázaton. A Klubrádióban válaszút elé állították a rádiós-tévés műsorvezetőt: vagy felmond az ATV-nél, vagy nem dolgozhat többé a Klubrádiónál. Megkérdeztük az érintett feleket.

A Media1.hu információi szerint válaszút elé állította a Klubrádió vezetése az ATV-nél dolgozó tévés-rádiós műsorvezető Lampé Ágnest, a rádió több kiemelt közéleti műsorának műsorvezetőjét: vagy befejezi együttműködését az ATV Csoporttal, ahol párhuzamosan a rádiós tevékenységével az Öt, a Fórum és A nap híre című tévéműsorok képernyőseként is dolgozik, vagy felmondanak neki a rádiónál.

A minap a Klubrádióban a szerkesztőség tagjaival már ismertették is, hogy a rádió befejezi több éve tartó együttműködését Lampéval. Lampé az értekezleten már nem lehetett jelen.

Lapunk információi szerint Lampé munkájával mostanáig elégedettek voltak. Válaszút elé azért állították, mivel Arató András, a Klubrádió Zrt. többségi tulajdonosa és igazgatósági elnöke nagyon megharagudott az ATV-re azután, hogy lapunk megírta: az ATV Csoporthoz tartozó Spirit FM is pályázatot ad be a Budapest FM 92,9 MHz-es frekvenciára, amelyet a Klubrádió 2021. február 14-ig használhat a Médiatanács döntése értelmében, a továbbiakban pedig csak akkor, ha megnyeri az erre vonatkozó, folyamatban lévő pályázatot. (Mint később a Media1 megírta, az ATV és a Klubrádió mellett szintén pályázik a 92,9 MHz-re egy kormányközeli ügyvéd, a jó fideszes kapcsolatairól ismert, a néhai Andy Vajna filmügyi kormánybiztos Rádió 1 hálózatát is frekvenciákhoz juttató dr. Biró Balázs ügyvéd idén létrehozott médiacége, az LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. is.)

A Klubrádió elnöke a Pepsi és a Coca-Cola viszonyához hasonlította a helyzetet

A Media1 beszélt Arató Andrással is, aki azt mondta:

azzal, hogy az ATV csoport pályázik a Klubrádió frekvenciájára, szerinte közreműködik egy elhallgattatási kísérletben. Hozzátette, mindig kompromisszumkészen, toleránsan viseltettek olyankor, amikor a munkatársaik más médiacégeknél is vállaltak feladatokat. Azzal, hogy az ATV Csoport is versenybe szállt a Budapest FM 92,9 MHz-ért, olyan vetélytárssá vált mint például a Pepsinek a Coca-Cola, a Pepsi pedig aligha engedné, hogy munkatársai a Coca-Colának is dolgozzanak. Arra a felvétésre, hogy Lampé Ágnes az ATV Csoporthoz tartozó rádiónak nem, kizárólag az ATV tévécsatornának dolgozik, Arató azt mondta lapunknak, csoportszinten kell ezt vizsgálni, vagyis ebben a vonatkozásban az ATV és a Spirit FM egy és ugyanaz. Ráadásul itt már nem egyszerű konkurenciáról van szó, hiszen csak az egyikük nyerheti meg a pályázatot. Amennyiben a Spirit lenne a győztes, nem versenytárs válna belőle, hanem résztvevője egy megsemmisítési akciónak. A munkavállalónak tehát választania kell a két munkahely közül.

Arató András, a Klubrádió elnöke
Arató András, a Klubrádió elnöke

A távozó Lampé Ágnes a Klubrádiónál olyan kiemelt műsoroknak volt mostanáig a műsorvezetője mint a Hetes Stúdió, a Reggeli gyors, Esti Gyors, az Ez itt a kérdés, a Reggeli személy és az Ez itt a Fórum.

A Klubrádió távozó műsorvezetője máshogy látja

Lampé Ágnes a Media1 érdeklődésére így reagált Arató András szavaira:

„Az, hogy a Spirit FM is pályázik a Klubrádió által jelenleg használt frekvenciára, semmilyen módon nem kapcsolódik se hozzám, se ahhoz a tényhez, hogy a rádiónál és az ATV-nél is dolgozom/dolgoztam. Ez a helyzet évek óta fennáll, mind a két orgánumnál vezetek/vezettem műsorokat. Mindez a pályázat beadásáig nem okozott problémát. Ekkor viszont a rádió vezetősége részéről ultimátumot kaptam, hogy azonnal válasszak, mivel innentől kezdve az ATV/Spirit FM és a Klubrádió versenyhelyzetbe került. Ez viszont nem állja meg a helyét: ha a Klubrádiónál marad a frekvencia, akkor azért, ha más nyeri meg a pályázatot, akkor meg azért.”

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója Arató András szavaira, illetve a tévés műsorvezetőjükkel történtekre így reagált:

„Mivel a pályázati kiírás 1.5.7. pontja tiltja, és jogi értelmezésünk szerint kizáró ok lehet, nem minősítjük egyik pályázót sem. Lampé Ágnes ATV-s munkájával meg vagyunk elégedve, és ezután is számítunk rá.”

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója
Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója. Fotó: ATV

A Klubrádió 92,9 MHz-es frekvenciára vonatkozó jogosultsága 2021. február 14-én jár le. A tét a Klubrádió esetében nem kicsi: ha nem jutnak frekvenciához, a Klubrádió internetes rádióként kényszerül folytatni munkáját. A rádiónál emiatt az elmúlt hetekben már az internetrádió elérésével kapcsolatban tartanak oktatást a technológiában kevésbé járatos hallgatók számára, egyfajta túlélő gyakorlatként.

A Klubrádió frekvenciájával kapcsolatos történésekről itt olvashatók a Media1 korábbi írásai.

További hírek és cikkek találhatók a Media1.hu oldalon. Iratkozzon fel hírlevelünkre, Facebook-oldalunkra és RSS-feedünkre.

Borító: Lampé Ágnes, az ATV és a Klubrádió munkatársa
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások