fbpx
Klubrádió hirdetés

Kormányközeli ügyvéd is pályázik a Klubrádió frekvenciájára

A Media1 megerősítést nyert információi szerint hárman is pályázatot adtak be a Budapest FM 92,9 MHz közösségi rádiós frekvenciára, egyikük az erős fideszes kapcsolatokkal rendelkező dr. Bíró Balázs ügyvéd, a tavaly elhunyt Andy Vajna médiajogászának idén létrehozott médiacége.

A kiírás szerinti határidőben leadta a Klubrádió Zrt. a Budapest FM 92,9 MHz-re vonatkozó rádiós pályázati anyagát ma, hétfőn a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál – mondta el Arató András a Media1-nek, nem sokkal a leadást követően.

A Klubrádió pályázati anyaga 350 oldalból áll – tette hozzá a rádió többségi tulajdonosa és elnöke, reményét kifejezve, hogy folytathatják majd a sugárzást a megszokott frekvenciájukon.

A Klubrádió tavaly hallgatói támogatásokból beszerzett új keverőpultja az új adáslebonyolító rendszerrel
A Klubrádió tavaly hallgatói támogatásokból beszerzett új keverőpultja az új adáslebonyolító rendszerrel. Fotó: Media1/olvasónktól

Egy idén indult kormányközeli médiacég is versenybe száll a 92,9-ért

A Media1 az NMHH hivatalos oldaláról ugyanakkor megtudta azt is, hogy a Klubrádión kívül pályázatot adott be az ATV csoporthoz tartozó Spirit FM-et működtető Közösségi Rádiózásért Egyesület mellett egy harmadik szervezet is. Ez utóbbit, az LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft.-t az a dr. Bíró Balázs jegyzi, aki a kormányközeli Rádió 1 hálózathoz tartozóan több rádiós frekvenciát is megszerzett korábban, illetve aki a tavaly elhunyt Andy Vajna kormánybiztosnak volt a médiajogásza. Az LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. idén márciusban jött létre Budapesten.

A Klubrádió frekvenciájáért versenybe szálló, ügyvédből lett médiavállalkozóról, dr. Bíró Balázsról itt írtunk korábban.

Biró Balázs további fideszes kapcsolódásai

Bíró Balázs 2010 és 2014 között különböző cégeken keresztül a fideszes pécsi városháza külsős tanácsadója volt, emellett például Csizi Péter fideszes országgyűlési képviselőt is többször képviselte különféle perekben. A KanizsaPress pedig úgy tudta, hogy Németh Szilárd fideszes rezsibiztosnak is dolgozott. Bíró a földpályázatokon is jól szerepelt korábban, illetve neve 2012 októberében is szerepelt a sajtóban, mivel egy MSZP-s sajtótájékoztatón elhangzott, hogy 2010 és 2012 októbere között jól fizetett tanácsadóként 27,6 millió forint közpénzt vehetett fel, illetve jóban volt Belénessy Csabával, a Magyar Távirati Iroda (MTI) akkori vezetőjével, aki 2012 decemberében vonult nyugdíjba. Belénessy-vel közös üzleti érdekeltségük is volt, a Crossborder Film Kft., melyet Belénessy alapított, de 2010 környékén Bíró is érdekeltséggel rendelkezett a vállalkozásban.

A Klubrádió jogosultsága az FM 92,9 MHz-en 2021. február 14-én jár le az NMHH Médiatanácsának döntése értelmében. Ha az NMHH Médiatanács pályázatán a Klubrádió sikertelenül szerepel, internetre szorulhat a kormánnyal kritikus médium.

A frekvencia pályáztatása akár hónapokig is eltarthat, de jogorvoslatok esetén akár ennél hosszabb is lehet az eljárás.

További hírek találhatók a Media1-en! Feliratkozhat hírlevelünkre, követhet bennünket Facebookon vagy akár RSS segítségével.

Frissítés 20:39

Eredeti hírünket Bíró Balázs további fideszes kapcsolataival kibővítettük.

Borító: Reklámtábla a Klubrádió épülete előtt Budapesten. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások