fbpx
Klubrádió egy autórádión

Túlélőgyakorlat: a Klubrádió netrádiózni tanít

Cikksorozattal segítik a hallgatókat, hogy online is tudják hallgatni az adást. Ez részben egyfajta előremenekülés a Médiatanács döntése miatt, részben pedig a vidéki emberekhez való eljutást segítheti.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A Médiatanács elvenné a Klubrádió FM frekvenciáját, így kiemelten fontos, hogy erősítsék a rádió online jelenlétét.

A rádiózás jövője egyébként is az online rádiózás lehet, egyelőre nincs külön engedélyhez kötve, hogy valaki online sugározzon adást. Ez nyújt segítséget a Klubrádiónak is, hiszen most már csak Budapesten és környékén fogható 92,9 MHz-es frekvenciájuk, a vidéki és külföldi hallgatóik 2019 óta online tudják nyomon követni az adásokat. Azonban elképzelhető, hogy 2021. február 14. után minden hallgatónak így kell tennie, amennyiben a Médiahatóság nem fogadja el a rádió frekvenciahasználatra való pályázatát.

Ehhez nyújt segítséget a weboldalukon most elindított új cikksorozatuk, amelyben az online rádió használatát tanítják.

Az online adásnak egyébként az a hátránya, hogy minimális fáziskéséssel hallhatók az adások.

Az NMHH Médiatanácsa idén szeptemberben határozott úgy, hogy nem hosszabbítja meg a Klubrádió jövő február 14-én lejáró médiaszolgáltatási jogosultságát a Budapest FM 92,9 MHz-re a médiaszolgáltató korábbi adminisztratív hibájára hivatkozva. A rádió egy pályázaton szerezheti vissza frekvenciáját, de a médiaszolgáltató jogsértőnek tartja a Médiatanács a hosszabbítást elutasító döntését, ezért bírósági úton támadta meg.

Pataki Gábor, a Klubrádió főszerkesztője volt a Media1 október 12-i adásának vendége. A beszélgetésben szó esett arról is, milyen „B” tervük van a rádió túlélése érdekében. Az interjú itt hallgatható vissza.

Borító: Klubrádió egy autórádión. Fotó: Szalay Dániel / Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!