fbpx
Telex

A Telex máris elérte a Freemailt és a 444-et, valamint az Index látogatottságának több mint felét

Kárpáti Márton volt a Media1 műsorának egyik vendége. Elégedetten nyilatkozott az új hírportál indulása óta eltelt 10 napról, és elmondta azt is, hogy hamarosan élesítik a mobilapplikációikat. Beszámolt az első, egyelőre nem hivatalos látogatottsági adataikról is, és cáfolta Kovács Zoltán államtitkár és a kormánysajtó szavait a Telexet támogató cseh milliárdos állítólagos tulajdonszerzésével kapcsolatban.

Kárpáti Márton, a volt indexesek új hírportálját, az október 2-án elstartolt Telex hírportált működtető Van Másik Kft. tulajdonosa és ügyvezetője volt a Media1 hétfőn sugárzott műsorának egyik vendége. Kárpáti az eddig eltelt rövid időszakot értékelve azt mondta, ugyan ilyen rövid idő után még korán lenne messzemenő hosszú távú következtetéseket levonni, de úgy érzi, életképes lesz a Telex hosszútávon is.

Napi 400 ezer látogatónál

„El kell telnie egy kis időnek, hogy lássuk, hogy a működés hogyan áll be, anyagilag és mindenféle szempontból, de optimisták vagyunk. Pontos, hivatalos napi egyedi látogatószámot technikai okok miatt, egy mérési nehézség miatt nem tudok említeni, de belső saját mérésünk szerint napi 400 ezer egyedi látogató felett jártunk naponta, bár hétvégén egy kicsit kevesebb volt az összeg”.

Ezt már mi tesszük hozzá: bár egy belső mérés adatait nem a legszerencsésebb összevetni egy másik mérésből származó adattal, nagyságrendileg azért mégis beszédes lehet, hogy a Digitális Közönségmérési Tanács/DKT e.gemius mérése szerint tegnap a piaci dobogó harmadik helyén lévő Index, a Telex munkatársainak volt munkahelyének egyedi látogatószáma (RU) 709 ezer volt, vagyis a Telex nagyjából az Index felhasználószámának a felét máris el tudja érni.  A DKT/e.gemius mérés szerint a hazai auditált weboldalak között tegnap 12. helyen végző 444.hu tegnap 415 ezer egyedi látogatót ért el, míg a 13. helyezett Freemail 365 ezer látogatót.

Cél a piacvezető pozíció

A Telex ügyvezetője azt mondta, mindenkit versenytársnak tekintenek, akik mögött nem pártok állnak, hanem önállóan próbálnak megállni a lábukon. Az Index kapcsán azt mondta, annak látogatottsága számukra fontos viszonyítási pont. „Nem tűnik hosszú folyamatnak, hogy utolérjük őket” – jelentette ki Kárpáti.

Az ügyvezető hozzátette, tartja amit korábban szintén a Media1-nek nyilatkozott, hogy szeretnének a jövő év folyamán piacvezető válni az új oldalukkal. „Most első körben ezzel a napi 400 ezer körüli egyedi látogatószámmal is elégedettek vagyunk, év végére azonban már 500-600 ezer egyedi látogatót tervezünk, de folyamatosan növekedni szeretnénk.”

Kárpáti Márton hozzátette: nagyon lelkesek a kollégái, és irtózatos mennyiségű olvasói levelet és sok hozzászólást kapnak a Facebookon. „Érzékeljük, hogy van egy olvasói réteg, amelyiket nagyon érdekel, amit csinálunk, és ez megerősít bennünket, hogy erre szükség van.”

Érkeznek a telexes mobilapplikációk

Az ügyvezető elárulta: a háttérben most is folyamatosan különböző fejlesztéseket hajtanak végre, szinte minden napra jut valami, ami javítja az olvasói élményt, vagy megkönnyíti a szerkesztőség dolgát.

„Már teszteljük a mobilapplikációinkat, de hamarosan ezek bevezetése is következik. Múlt héten lett RSS-feedünk, szóval folyamatosan fejlesztünk. A mostani oldalt egyelőre bétának tartjuk, de folyamatos finomhangolások zajlanak”.

Kárpáti Márton, az Index volt főszerkesztő-helyettese, a Telexet elindító Van Másik Kft. tulajdonosa és ügyvezetője
Kárpáti Márton, az Index volt főszerkesztő-helyettese, a Telexet elindító Van Másik Kft. tulajdonosa és ügyvezetője

 

Nem vették meg a Telexet

A cseh támogatóval, Zdeněk Bakalával kapcsolatban a Van Másik Kft. ügyvezetője azt mondta, a Telex elindulása miatti teendők miatt a pénz lehívásával kapcsolatos technikai-jogi egyeztetés kicsit hátrébb sorolódott, de csak egy időre, és továbbra is élni kívánnak a lehetőséggel, hiszen nagyon jó, fontos dolognak tartják a felajánlást.

Kárpárti Márton hozzátette, nem igaz, amit Kovács Zoltán államtitkár (és a kormánysajtó) állított a minap, hogy megvették a Telexet a 200 ezer eurós összegért. Az összegért cserébe ugyanis a cseh milliárdos, illetve alapítványa nem kért semmit, az nem bír befolyással a Telex működésére.

Az ügyvezető kérdésre elmondta: nem akarják perelni Kovácsot a valótlan állítás miatt, inkább élve a nyilvánosság eszközével csak szimplán tudatják, hogy nem vette meg őket a cseh, nem lesz befolyása sem neki, sem az alapítványának. Arra, hogy kormányzati lejáratókampányról van-e szó, Kárpáti Márton azt mondta, szerinte Kovács bizonyára csak viccelt és ilyen sajátos a humora.

A Media1 hétfői, tegnapi műsorának vendége volt Pataki Gábor, a Klubrádió főszerkesztője és az az Ecsenyi Áron is, aki pártelnöki funkciói mellett (ő hozta létre az LA75-öt) hetekre beépült az Indexbe mint újságíró.

A műsor itt hallgatható vissza.

Iratkozzon fel a Media1 RSS folyamára, hogy ne maradjon le a jövőbeli híreinkről! Követhet bennünket a Facebookon is, és feliratkozhat napi hírlevelünkre. Kérjük, járuljon hozzá ön is a Media1 működéséhez!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások