Sabján Johanna, a Cosmopolitan és a Best magazin főszerkesztője

Távozik Sabján Johanna, a Best magazin főszerkesztője

Novembertől Pásztor László veszi át a távozó főszerkesztő feladatait megbízottként. A főszerkesztői poszton történő változásra közel egy hónappal az Epres Panni ügy után kerül sor.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A főszerkesztői pozícióban történő változásról a Best magazint kiadó Central Médiacsoport közleményben számolt be.

A tájékoztatás szerint Sabján Johanna közös megegyezéssel távozik.

A feladatokat megbízottként átvevő új főszerkesztő, Pásztor László 2005-ben csatlakozott szerkesztőként a Besthez, majd rovatvezetőként a Story szerkesztőségéhez, ahol később az online verzió főszerkesztői feladatait bízták rá. 2020 januárjától a Best magazin főszerkesztő-helyetteseként dolgozott.

Pásztor László, a Best magazin megbízott főszerkesztője
Pásztor László, a Best magazin megbízott főszerkesztője.
Fotó: Central Médiacsoport

„Ezúton is köszönjük Johanna eddigi munkáját, sok sikert kívánunk neki a jövőbeni feladataihoz” – mondta Lipták Tímea magazin divízióigazgató.

Sabján Johanna 2008-ban kezdett az Otthon magazin főszerkesztőjeként, 2009-ben lett a Cosmopolitan főszerkesztője és a print kiadvány fennállásáig, 11 éven keresztül töltötte be ezt a pozíciót. 2012-ben átvette a Cosmopolitan.hu vezetését. Nevéhez fűződnek a Cosmopolitan Blogger Days és a Cosmopolitan Beauty Awards rendezvények is. 2020 januárjától, a Best magazin mellett, a Well & Fit és az Anya magazin főszerkesztői feladatait is ellátta.

Best magazin
A Best magazin egy korábbi lapszámának borítója

Szeptember közepén Epres Panni és a „Nem tehetsz róla, tehetsz ellene” nevű szervezet, valamint több ismert személy is élesen bírálta a Best magazin főszerkesztőjét, Sabján Johannát, amiért a lap címlapján szereplő Epres Panni gyászáról úgy közöltek írást és róla fotót, hogy az érintett nem is nyilatkozott hónapok óta a sajtónak. A főszerkesztő és a kiadó vezetése később kénytelen volt elnézést kérni a történtek miatt, több lap pedig, amely átvette az írást, végül törölte azt.

A főszerkesztő távozásáról szóló centrálos közleményben a távozás okára nem térnek ki, viszont méltatják Sabjánt az általa a különféle centrálos lapok élén elért üzleti-szakmai eredmények alapján.

További hírek találhatók a Media1-en.

Borító: Sabján Johanna, a Best magazin távozó főszerkesztője. Fotó: Central Médiacsoport / Media1-archív
Szóljon hozzá!