fbpx
Sabján Johanna, a Cosmopolitan és a Best magazin főszerkesztője

Távozik Sabján Johanna, a Best magazin főszerkesztője

Novembertől Pásztor László veszi át a távozó főszerkesztő feladatait megbízottként. A főszerkesztői poszton történő változásra közel egy hónappal az Epres Panni ügy után kerül sor.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A főszerkesztői pozícióban történő változásról a Best magazint kiadó Central Médiacsoport közleményben számolt be.

A tájékoztatás szerint Sabján Johanna közös megegyezéssel távozik.

A feladatokat megbízottként átvevő új főszerkesztő, Pásztor László 2005-ben csatlakozott szerkesztőként a Besthez, majd rovatvezetőként a Story szerkesztőségéhez, ahol később az online verzió főszerkesztői feladatait bízták rá. 2020 januárjától a Best magazin főszerkesztő-helyetteseként dolgozott.

Pásztor László, a Best magazin megbízott főszerkesztője
Pásztor László, a Best magazin megbízott főszerkesztője.
Fotó: Central Médiacsoport

„Ezúton is köszönjük Johanna eddigi munkáját, sok sikert kívánunk neki a jövőbeni feladataihoz” – mondta Lipták Tímea magazin divízióigazgató.

Sabján Johanna 2008-ban kezdett az Otthon magazin főszerkesztőjeként, 2009-ben lett a Cosmopolitan főszerkesztője és a print kiadvány fennállásáig, 11 éven keresztül töltötte be ezt a pozíciót. 2012-ben átvette a Cosmopolitan.hu vezetését. Nevéhez fűződnek a Cosmopolitan Blogger Days és a Cosmopolitan Beauty Awards rendezvények is. 2020 januárjától, a Best magazin mellett, a Well & Fit és az Anya magazin főszerkesztői feladatait is ellátta.

Best magazin
A Best magazin egy korábbi lapszámának borítója

Szeptember közepén Epres Panni és a „Nem tehetsz róla, tehetsz ellene” nevű szervezet, valamint több ismert személy is élesen bírálta a Best magazin főszerkesztőjét, Sabján Johannát, amiért a lap címlapján szereplő Epres Panni gyászáról úgy közöltek írást és róla fotót, hogy az érintett nem is nyilatkozott hónapok óta a sajtónak. A főszerkesztő és a kiadó vezetése később kénytelen volt elnézést kérni a történtek miatt, több lap pedig, amely átvette az írást, végül törölte azt.

A főszerkesztő távozásáról szóló centrálos közleményben a távozás okára nem térnek ki, viszont méltatják Sabjánt az általa a különféle centrálos lapok élén elért üzleti-szakmai eredmények alapján.

További hírek találhatók a Media1-en.

Borító: Sabján Johanna, a Best magazin távozó főszerkesztője. Fotó: Central Médiacsoport / Media1-archív
Szóljon hozzá!