fbpx
EzaLényeg.hu címmel új portál indult a 2019-es önkormányzati választások előtt. (A fotón a nyitóoldal egy részlete látható.)

Sajtópert nyert az EzaLényeg.hu ellen a Hegyvidéki Önkormányzat

Az MSZP-közeli lapnak helyreigazítást kell közölnie.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Helyreigazítási pert nyert a Hegyvidéki Önkormányzat az ezalenyeg.hu oldal ellen – közölte honlapján a XII. kerületi városháza ma, kedden.

A portál a bírósági ítélet szerint megalapozatlanul közölte Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) pártelnökének a kerület parkolási rendszerével kapcsolatos téves állításait. Az MKKP vezetője a bíróság döntése alapján számos valótlan kijelentést tett, megtévesztve az olvasókat a hegyvidéki parkolási rendszerről, amikor Pokorni Zoltánt, a kerület polgármesterét bírálva azt állította, hogy ott a legdrágább a parkolás üzemeltetése.

Az önkormányzat közlése szerint a bíróság a helyreigazítási kérelmének valamennyi pontját elfogadta.

A történet érdekessége, hogy az Ezalényeg.hu az ítéletet megelőzően, szeptember 29-én Nem a Hegyvidéken a legdrágább a parkolás fenntartása címmel már leközölt egy helyreigazításszerű írást, amiben jelezte, hogy téves információkat közölt, ám a bíróság ítélete szerint ennek ellenére közölnie kell egy újabb írást a bíróság által előírt helyreigazítási formának és megfogalmazásnak megfelelően.

Az elmúlt hetekben több más sajtóorgánum is átvette a Kovács Gergely pártelnök által közzétetteket. A XII. kerületi önkormányzat nekik és Kovács Gergelynek is jelezte, hogy ezek az állítások valótlanok.

Az EzaLényeg.hu tavaly, az önkormányzati választásokat megelőzően indult. Mint azt a Media1 korábban kiderítette, a lapot működtető vállalkozás, az Oraculum 2020 Kft. tulajdonosa összefüggésbe hozható az MSZP volt komlói polgármesterével, Páva Zoltánnal. Az internetes oldal erősen ellenzéki, kormánykritikus hangütésű.

Az egyelőre nem egyértelmű, hogy az ítélet jogerős-e. Kérdeztük erről kedden az önkormányzat sajtóirodáját, de egyelőre nem válaszoltak az ezzel kapcsolatos kérdésünkre. Valószínűsíthető azonban, hogy egy egyelőre elsőfokú ítéletről van szó, mivel az eredeti írás idén július 31-én jelent meg.

Update 2020.10.14.

Az önkormányzat közzétette az ítélet tartalmát letölthető formában. Ez alapján az ítéletet a Fővárosi Törvényszék hozta, és ellene a Fővárosi Ítélőtáblánál még van lehetőség fellebbezésre. Időközben megszólalt Kovács Gergely, az MKKP elnöke is az ügy kapcsán. Lásd erről különálló hírünket.

Szóljon hozzá!