fbpx
Pikó András, a Klubrádió volt műsorvezetője, Józsefváros leendő polgármestere

Helyreigazításra kényszerült a hirado.hu Pikó András józsefvárosi polgármester ügyében

Pénteken késő este hozta le az állami médiavállalat internetes híroldala azt a helyreigazítást, amelyre azért kényszerült, mert Józsefváros polgármestere jogi lépéseket tett a róla közölt valótlanságok miatt.

Tegnap, péntek este 21:57-kor az alábbi tartalmú helyreigazítást tette közzé a hirado.hu:

A 2020. február 27. napján „Pikó Andrásék elveszik a józsefvárosi polgárőrségtől a támogatást” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Pikó András megemelte saját bérét.

A valóság ezzel szemben az, hogy kötelező törvényi előírás értelmében a polgármester illetményéről és költségtérítéséről a képviselő-testületnek kell döntést hoznia az alakuló ülésen, de legkésőbb az alakuló ülés utáni első ülésen, ennél fogva a polgármester saját bérének megállapítására nem jogosult. A polgármesternek járó illetmény és költségtérítés összege szintén törvényi úton került rögzítésre, melynek összege kötött, azt megemelni sem a polgármester, sem a képviselő-testület nem jogosult.

A közmédia híroldala által a józsefvárosi polgármesterről közölt álhírt egyébként a tavalyi évben legtöbb sajtópert elvesztő, Gábor László főszerkesztette Origo is leközölte. A Fidesz-közeli KESMA-hoz tartozó internetes oldal nemrég elvesztette a vonatkozó bírósági pert, amit Pikó András VIII. kerületi polgármester indított a fake news miatt.

Józsefváros ellenzéki polgármesteréről gyakran közölnek álhíreket kormányközeli médiumok. Nemrég a HírTV egy másik valótlanság ügyében vesztett sajtópert Józsefváros vezetőjével szemben.

További hírek találhatók a Media1-en. RSS-hírfolyamunk itt található, napi hírlevelünkre itt lehet feliratkozni. Érdemes követni bennünket a Facebookon is, hiszen időnként exkluzív, csak ott elérhető tartalmakat is közzéteszünk. Ön is hozzájárulhat a Media1 működési költségeihez tetszőleges összeggel, amit itt tud megtenni a legegyszerűbben.

Borító: Pikó András, Józsefváros polgármestere, egykori rádiós műsorvezető. Fotó: Facebook
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások