fbpx

Index.hu elnök: Biztosítékként kellett átadnom a Nanga Parbat Zrt. részvényeket a KDNP-s Oltyán Józsefnek, nem volt más lehetőség!

A Media1 Bodolai Lászlót, az Index.hu elnökét ezúttal azokkal a kijelentésekkel szembesítette, amelyeket Dudás Gergely, a még 2017-ben távozó Index-főszerkesztő mondott Bodolai Lászlóról, akit egyrészt szavahihetetlennek nevezett, másrészt felelőssé tette, amiért 2018-ban az Index.hu Zrt.-t tulajdonló alapítványt létrehozó Nanga Parbat Zrt. a KDNP-s Oltyán Józsefhez, majd idén Vaszily Miklóshoz került.

Mint arról a Media1 beszámolt, szavahihetetlen embernek nevezte Bodolai Lászlót, az Index.hu Zrt. igazgatósági elnökét, illetve a céget tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) kuratóriumi elnökét Dudás Gergely, aki még 2017-ben távozott az Index főszerkesztői posztjáról, majd nem sokkal később sikertelenül próbált meg olvasói támogatásokból létrehozni egy új, független oldalt politis.hu néven. Az exfőszerkesztő a VálaszOnline podcastjában beszélt Bodolairól.

Dudás azt állította, hogy

akár egyetlen szerkesztőségi értekezleten belül is képes önmagát megcáfolni. „Nekem van ilyen élményem” – mondta.

Dudás a személyeskedő megjegyzés mellett az Index.hu mostani válsága kapcsán azt mondta, hogy

Bodolai még 2018-ban eladta a Magyar Fejlődésért Alapítványt létrehozó, annak alapítói jogaival rendelkező Nanga Parbat Zrt.-ben meglévő tulajdonrészét a KDNP-s Oltyán Józsefnek.

Oltyán volt az, aki idén márciusban átpasszolta a részvényeket Vaszily Miklósnak.

Ez azért érdekes ugye, mert Vaszily manapság a hírhamisításairól ismert TV2 elnöke, de dolgozott a Mészáros Lőrinc-féle Echo TV és a szintén hírhamisításokról ismert MTVA vezetőjeként, azt megelőzően pedig ő rúgta ki Sáling Gergőt az Origo főszerkesztői posztjáról, mielőtt megkezdődött annak kormánypártivá alakítása. Egyébként pedig Vaszily épp most gründol tévét Pesti TV néven Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdos, Orbán Viktor miniszterelnök közeli barátjának közreműködésével.

Bodolai: Át kellett adni a részvényeket, nem volt más választás, hiszen az Index.hu Zrt. vételára nem lett teljesen kifizetve

A Media1 e két állítás (Bodolai szavahihetősége) és főleg a Nanga Parbat Zrt. évekkel ezelőtti tulajdonosváltása miatt kereste meg újra Bodolai Lászlót.

Bodolai az üzleti részt illetően azt mondta, hogy valóban átadta a Nanga Parbat Zrt.-ben meglévő részvényeit, de ennek az volt az oka, hogy az Index vételára nem lett teljesen kifizetve, és biztosítékként kellett átadni a Nanga Parbat részvényeit, hogy ez rendezve lesz.

„Ez a Spéder Zoltán által megkötött, CEMP-eladás ügylet része volt, amivel kapcsolatban tehát nem volt választásom.”

Dudást akarták a Magyar Fejlődésért Alapítvány élére

Ami Dudás Gergely Bodolai szavahihetőségére vonatkozó állítását illeti, Bodolai így reagált:
„Soha nem ültem szerkesztőségi értekezleten Dudással.”
„Egyébként Dudás Gergely a Simicska Lajos és Spéder Zoltán között létrejött dealről sokkal előbb tudott mint én, ugyanis elvileg Dudás Gergelyt akarták felkérni előttem a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi vezetőjének, amiről én a hvg.hu újságírójától értesültem, miközben még nem volt nyilvános az ügylet, hanem folyamatban volt az alapítványi rendszer kialakítása.”
(Ez, mármint hogy előbb tudott Dudás az ügyletről, a Válaszonline podcastjában is előkerült.)

Update 20:37

Dudás Gergely a Media1-nek határozottan cáfolja Bodolai szavait, vagyis szavai szerint nem igaz, hogy ő lett volna az alapítvány vezetője, sőt épp az ellenkezője az igaz. Részletek különálló hírünkben, ITT.
Dudás Gergely, az Index egykori főszerkesztője
Dudás Gergely, az Index egykori főszerkesztője

Ezért voltak az Indamedia emberek az Index.hu igazgatóságában

Egyébként a Media1 néhány nappal ezelőtti, 90 perces, Bodolai Lászlóval készített hangzóinterjújában is szóba került, hogy az Index.hu Zrt. igazgatóságában miért ülhettek ott az Indamedia emberei.

Erre akkor Bodolai hasonló választ adott: azt mondta, biztosítékként át kellett adni részvényeket arra az esetre, hogy ha az Indamedia felé fennálló tartozást nem törlesztenék határidőre. Olyasmi ez, mint egy bankhitelnél a zálogjog, próbálta érthetőbbé tenni az Index.hu Zrt. elnöke.

A Media1 90 perces interjúja Bodolaival, ahol azt is elmondta, hogyan került ő a képbe, és hogyan jött létre az alapítványi struktúra, ITT hallgatható vissza.

A Dudás Gergellyel készített VálaszOnline podcast összefoglalója ITT található.

Az Index.hu körüli történésekről ITT találhatók a Media1 korábbi tartalmai.

Borító: Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke egy múlt heti állománygyűlésen (középen).
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások