fbpx
Dudás Gergely, az Index.hu Zrt. egykori főszerkesztője

Dudás Gergely: Nem igaz, amit Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke állít rólam a Magyar Fejlődésért Alapítvány kapcsán

Az Index 2017-ben távozó, kettővel ezelőtti főszerkesztője szerint nem igaz, hogy előbb tudott az Index.hu Zrt. körül létrejött alapítványi konstrukcióról, mint arról Bodolai László értesült, és az sem igaz, hogy Dudás Gergely lett volna az alapítvány vezetője.

„Határozottan cáfolom, hogy előbb tudtam volna róla és engem akartak volna felkérni a Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) vezetőjének, ahogyan azt Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatósági elnöke és az MFA kuratóriumi elnöke állította”

– nyilatkozta a Media1-nek telefonon Dudás Gergely, a lap volt főszerkesztője ma, csütörtök este.

Dudás Gergely elmondta:

„Felmondásom oka 2017-ben épp az volt, hogy nem akartam asszisztálni egy függetlenséget valójában nem biztosító konstrukció legitimálásában, illetve nem akartam Simicska Lajossal, vagy Simicska Lajos bármely bizalmasával sem semmilyen együttműködést. A bizalmasokat már akkor is érthetetlen módon beültették a függetlenség látszatát már a kezdetektől árnyaló módon a Nanga Parbat Zrt., illetve az Index.hu zrt. igazgatóságába.

A volt főszerkesztő aláhúzta: ezekről a kinevezésekről csak utólag értesült a szerkesztőség is, amiről annak idején Dühösek vagyunk és függetlenek című írásban számolt be Dudás Gergely 2017.04.21-én.

Mint beszámoltunk, Bodolai László azt állítja, hogy Dudás Gergely lett volna az Index.hu Zrt.-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány vezetője, sőt előbb tudott az egész alapítványi konstrukcióról, mint hogy Dudás neve egyáltalán felmerült. Bodolai nyilatkozata azután jelent meg, hogy Dudás Gergely bírálta Bodolait a VálaszOnline podcastjában, amiért a KDNP-s Oltyán Józsefnek adta át 2018-ban a Nanga Parbat Zrt.-t, az alapítvány alapítói jogaival rendelkező vállalkozást. Bodolai László egyébként azt állítja, hogy fedezeti biztosítékként kellett átadni a részvényeket, nem tehetett mást, mert az Index.hu vételárát még nem egyenlítették ki teljesen.

Az ügy előzményeiről, az Index körüli történésekről ITT találhatók a Media1 írásai.

További hírek találhatók a Media1-en.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások