fbpx
Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke

Megszűnhetett volna az Index, ha felállok – Bodolai László 90 percen át válaszolt a Media1 rendhagyó műsorának kérdéseire

Bodolai László ügyvéd, az Index.hu Zrt. és a céget tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) elnöke volt a Media1 rendhagyó, tegnap esti, 2020.07.28-i adásának vendége, aki több mint másfél órás műsorban válaszolt a lappal kapcsolatos kérdésekre.

Bodolai László ügyvéd, az Index.hu Zrt. és az azt tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) elnöke volt a Media1 rendhagyó, tegnap esti, 2020.07.28-i műsorának vendége.

A műsorban Bodolai László több mint 90 percben válaszolt az Indexszel kapcsolatos legfontosabb kérdésekre a lap körül kialakult helyzet kapcsán.

Bodolai a műsorban részletesen is ismertette a maga narratíváját arról, hogyan emlékszik a vezető online médium körüli történésekre, a főszerkesztő múlt heti elbocsátásához vezető folyamatokra és arra, hogy végül szinte a teljes Index-stáb jelezte távozási szándékát a napokban, másrészt szóba került, hogyan került egyáltalán az Index a Magyar Fejlődésért Alapítványhoz Spéder Zoltántól, Lázár János barátjától, és miért esett a választás Bodolai Lászlóra, az Index.hu sajtójogászára, amikor a mostani struktúra pár éve létrejött.

A műsorban Spéder Zoltán mellett olyan nevek is előkerültek mint Simicska Lajos, akinek az érintésével került az Index az MFA-hoz Spédertől, szóba került, hogy hogyan zajlik egy ilyen átadás, de Bodolai személye kapcsán még Hadházy Ákos, Juhász Péter és Deutsch Tamás is szóba jött.

Szó esett a KDNP-s kötődésű volt Indamedia-tulajdonosról, Oltyán Józsefről, valamint Zieger Gáborról (Vaszily mellett az Indamedia másik tulajdonosa) és hosszabban is szó esett az Indamedia mostani társtulajdonosáról, Vaszily Miklósról is.

Bodolai a műsorban elmesélte, milyen a viszonya Vaszily Miklóssal, az Indamedia márciusban érkező társtulajdonosával, a kormánypárti TV2 elnökével, és válaszolt arra is, hogy van-e a múlt héten az Indexnél történtekhez köze a Fidesznek.

Elhangzott, hogy ha Bodolai komolyan gondolja, hogy Dull Szabolcs üzleti titkokat szivárogtatott a legnagyobb versenytársnak, akkor miért nem tett ellene, a volt főszerkesztő-igazgatósági tag ellen feljelentést.

A lap újraépítéséről is elhangzottak információk. A műsorban rákérdeztünk, hogyan lehetséges az, hogy a Media1 több olyan újságíróval is beszélt, akiket már megkerestek, hogy legyenek a távozások után munkatársai az Indexnek, míg Bodolai azt állította, hogy még nem kezdődött toborzás. Felmerült az is, hogy Munk Veronika, az Index főszerkesztő-helyettese a Media1 néhány héttel ezelőtti műsorában nyilvánosan előre figyelmeztetett, hogy ha Dull Szabolcshoz hozzányúlnak, akkor az felkorbácsolhatja a kedélyeket, hiszen a stáb nagyon lojális iránta. Akkor miért lepődtek meg a távozásokon azután, amikor ez bekövetkezett? Hangzott el a kérdés.

A Media1 rákérdezett arra is, hogy pontosan ki kérte fel Gerényi Gábort, az Index egykori egyik alapítóját, az Azonnali.hu társtulajdonosát arra, hogy készítsen el egy koncepciót az Index működésének átszervezésére, mire Bodolai azt mondta,

Bodolai maga is ellenezte a Gerényi-tervet, majd arról kezdett beszélni, hogyan próbálta megakadályozni annak megvalósulását.

Jelezte:

Dull Szabolcsot tájékoztatta arról, hogy a terv nem fog megvalósulni, majd abban maradtak, hogy leülnek egyet sörözni, azonban végül Bodolait nem hívták a sörözésre, hanem egyszer csak megjelent a feldarabolásról szóló cikk a 24.hu-n, ami nagyon felbőszítette Bodolait, hátba szúrásnak és felelőtlenségnek tartotta, és biztos benne, hogy Dulltól kerültek ki az információk.

A műsorban kitárgyaltuk, milyen kitettsége van az Indexnek a fele részben NER-kötődésű, Vaszily Miklós tulajdonolta Indamedia felé azáltal, hogy az Indamedia szállítja az Index hirdetési bevételeit, eközben viszont hitelezője is jelenleg 179 millió forinttal az Indexet tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítványnak. Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke elmondta azt is, milyen jogon lehettek ott az Indamediától többen az Index.hu Zrt. igazgatóságában, és azt is, hogy nem tartja-e aggályosnak a kitettséget Vaszilyék cégének.

Bodolai a műsorban többször is bírálta Dull Szabolcsot, amiért Bodolai szerint a főszerkesztő és volt igazgatósági tag felhergelte Bodolai ellen a szerkesztőséget, illetve a versenytárs 24.hu-t és az úgy általában a média nyilvánosságát használta fel az ügy során.

Rákérdeztünk arra is, hogy feloldják-e a távozó munkatársak titoktartási kötelezettségét, ahogyan azt Dull Szabolcs kérte a minap, de felmerült az is, hogy miért nem akkor váltották le a főszerkesztői posztról, amikor az igazgatóságból pár hete szivárogtatásra hivatkozva elbocsátották.

Felmerült a műsorban az is, hogy az elmúlt hetekben rekord számban buktak el az Index vezérigazgatói és az is, ki most akkor valójában a vezérigazgatója a cégnek. Bodolai azt mondta, még számít Szombathy Pál segítségére.

A Media1 szeretett volna interjút készíteni Dull Szabolccsal, és őt is szívesen vendégül láttuk volna a műsorban, ám a leváltott főszerkesztőt hiába kerestük többször is, mivel azt mondta, úgy érzi, nincs most ideje interjúnak (ennek ellenére más műsorokba elment, ezek az interjúk ITT és ITT találhatók), de Dull azt mondta, talán a Media1 egy következő műsorában szívesen válaszol majd a kérdésekre, ám most ez nem időszerű.

A Media1 rendhagyó, 2020.07.28-i adása már visszahallgatható.

A Media1 néhány héttel ezelőtti adásának vendége volt Munk Veronika, az Index.hu főszerkesztő-helyettese, aki többek között arról beszélt, ha Dull Szabolcsot elbocsátják, az felkorbácsolhatja a kedélyeket. A korábbi műsornak vendége volt Gerényi Gábor, az elhíresült Gerényi-koncepció gazdája is. Az előző adás itt hallgatható vissza.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en! A Media1 RSS-csatornájára ITT lehet feliratkozni, míg napi hírlevelére ITT. Facebook-oldalunk ITT található. A Media1 fenntartásához ITT járulhat hozzá tetszőleges összeggel.

Borító: Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke (archív)
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások