fbpx
A TV2 Nicsak ki vagyok? A rejtélyek színpada című műsorának fináléja

Magasba emelte a TV2-t az RTL Klub vasárnapi többórás adáshibája

A Nielsen Közönségmérés friss nézettségi adatai alapján a TV2 maszkos showja, a Nicsak ki vagyok? - A rejtélyek színpada fináléja lett a múlt hét legnézettebb tévéműsora, és a vasárnapi Tények a hét 7. legnézettebb műsora. A hetet viszont így is az RTL Klub nyerte, hiszen a TV2 csak pénteken tudott még labdába rúgni, de a vasárnap történtek miatt majdnem az egész hét jó eredménye elúszott az RTL szempontjából.

Ahogyan arról már beszámoltunk, egy Budapest XI. kerületében történt teherautótűz miatt elolvadt múlt vasárnap az RTL Klub adásjelét szállító fő- és tartalék optikai kábel, ami azt eredményezte, hogy aznap délután nagyjából fél 4-től huzamosabb ideig, nagyjából négy és fél órán át a szolgáltatók jelentős részénél egyáltalán nem, vagy csak szakadozva, folyamatosan műszaki hibával (széteső képpel vagy hang nélkül, kísérőinformációk nélkül stb.) volt nézhető az adás. (Az RTL Klubon kívül a ViacomCBS-hez tartozó Nicktoons és az MTV Hungary adásával is ez történt ugyanekkor.)

Az adáshiba a 15:30-kor kezdődő és 18:00-ig tartó Egyiptomi Istenei című film alatt jelentkezett először az RTL Klubon, de sok szolgáltatónál még a filmet követő esti RTL Híradó és az azután képernyőre kerülő Maradj haza magadnak! és a Segítség! Itthon vagyok! alatt is probléma volt. Személyes tapasztalat is, hogy a műholdas DIGI-nél például több mint 4 órán át sem kép, sem hang nem volt az RTL Klub helyén, és nagyjából az új karanténos vígjátéksorozat utolsó harmadára, körülbelül 19:50-re sikerült orvosolni a műszaki hibát.

A történtek a Nielsen Közönségmérés mérőműszeres nézettségi adatain is meglátszanak. A Nielsen adatain az látszik, hogy 16:30 és 17:00 között az éppen tévénéző 18 és 49 év közöttiek 4,3 százaléka választotta az RTL Klubot, majd a rákövetkező fél órában (17:00 és 17:30 között) még lejjebb, 4 százalékra csökkent a csatorna közönségaránya, ami azután 4,4 százalékra tudott emelkedni fél órávval később. Az adáshibával elért 4 százalék körüli közönségtáborral szemben a rivális TV2-n látható Ghost című amerikai romantikus filmvígjátékot nagyjából kétszer ennyien, a tévénézők 9,4, majd 9,9 százaléka választotta.

Nagyot nyert a TV2 Tények az RTL Híradó adáshibája alatt

Az RTL Híradó műszaki hibájának is köszönhetően a TV2 Tények jelentős, 20,7 százalékos átlagos közönségarányt ért el, miközben az RTL Híradót ennek kevesebb mint a fele, 10,1 százaléka választotta. A Tények ezen adása a hét 7. legnézettebb tévéműsora címet is megszerezte.

TV2 Tények
Több mint kétszer annyian nézték a Tényeket, mint az RTL Híradót

Még a Drága örökösöket is megelőzte a TV2-n a Nicsak, ki vagyok? fináléja a toplistában

A Maradj haza magadnak! című karanténos RTL-es műsort a kereskedelmileg kiemelt korcsoport mindössze 8,4 százaléka választotta, míg a TV2-n egy zárórész erejéig visszahozott, Nicsak, ki vagyok? – A rejtélyek színpada című műsor 22,6 százalékos közönségaránnyal gyakorlatilag versenytárs nélkül fölényesen megnyerte a sávját.

TV2, Nicsak ki vagyok? - A rejtélyek színpada finálé
A TV2, Nicsak ki vagyok? – A rejtélyek színpada fináléjának egy részlete. Fotó: TV2 sajtószoba

Sőt 374.001 nézővel 18-49-ben a hét legnézettebb tévéműsora címmel búcsúzhatott el a TV2 maszkos műsora, amivel még az RTL-es Drága örökösök múlt hét hétfői adását is sikerült megelőznie a toplistában.

A Drága örökösök így a hét 2. legnézettebb műsora lett 20,6 százalékos közönségarányával 344 ezres nézőtáborával.

A hiba elmúltát követően is kikapott az RTL Klub

A műszaki hiba elmúlta után sem tért magához vasárnap az RTL Klub nézettsége vasárnap. A hihetetlen család című amerikai filmet például a tévénézők 11,2 százaléka nézte, miközben vele szemben a TV2-n a maszkos shownak több mint kétszer akkora közönségtábora volt.

A TV2 a Viszkis is simán nyerte a sávját, míg az RTL-en A gyógyító című amerikai filmdráma alulmaradt.

A TV2 így fölényesen megnyerte az egész estés főműsoridőt is. Az RTL Klub közönségaránya 10,1, a TV2-é 19,1 százalék lett.

Az RTL Klub nyerte a hetet, de nem sokon múlott, hogy ez ne így legyen

Nem sokon múlott, hogy a TV2 egész heti közönségaránya is magasabb legyen, mint az RTL Klubé, de ez végül még a vasárnapi műszaki hiba következtében sem jött össze.  A TV2 heti közönségaránya 13,6, az RTL Klubé 2 tizedponttal magasabb, 13,8 százalék lett, így az RTL nyerte a hetet.

A vasárnapi rossz adatok ellenére heti győzelmét az RTL Klub annak köszönhette, hogy a hét több napi napján egy kivétellel mindig győzött:

egyedül a TV2 pénteki napja sikerült erősebbre az RTL Klubéhoz képest, amikor a TV2 15,3, az RTL Klub 14,5 százalékos átlagos közönségarányt ért el 18-49-ben.

Sokakat érdekelt a Bátrak földje záróepizódja

Az RTL Klub jó eredményeihez a Drága örökösök hétközbeni nagyon erős teljesítménye mellett az is hozzájárult, hogy A Bátrak földje záróepizódja múlt csütörtökön az egész sorozat legnézettebb része lett. A Bátrak földje záróepizódja 15,3 százalékos közönségarányt ért el a kereskedelmileg kiemelt korcsoportban és 248.475 néző látta.

Bátrak Földje, RTL Klub
Jelenet a Bátrak Földje egyik epizódjából. Fotó: RTL sajtószoba

A TV2 esetében az Exatlon Hungary-t érdemes még kiemelni, mely a múlt héten a 9. legnézettebb tévéműsor volt, 16,6 százalékos közönségaránnyal és 242.522 nézővel 18-49-ben. Az RTL Híradó múlt keddi adása tudott még bekerülni a top10-be, 240.245 nézővel és 24,8 százalékos közönségaránnyal.

Kikapott szombaton egy amerikai filmtől az RTL saját fejlesztésű sorozata, a Mellékhatás

Talán érdemes még kiemelni a szombati eredmények alakulását. Az RTL Híradó ekkor 17,3 százalékos közönségaránnyal futott, míg a Tények csak 12 százalékkal. A Fókusz Plusz is győzni tudott (12,7 százalék), míg a Tények Plusz csak 7,7 százalékot ért el, majd a Made in Karantén 12,7 százalékos közönségaránnyal volt képernyőn, miközben a Tv2-n Központi Hírszerzés című amerikai film 6,4 százalékos közönségaránnyal indult 18-49-ben.

Azonban az RTL Klubon a Mellékhatás című hazai fejlesztésű sorozat már kisebb nézettséggel futott, mint a TV2-n az amerikai film. Mellékhatás: 10,2; Központi Hírszerzés ebben az idősávban 11,6 százalék. (Nem árt hozzátenni, hogy az RTL Most+ felhasználók közül többen már a tévépremier előtt látták a Mellékhatás epizódját, és ők feltehetőleg nem akarták újra megnézni tévében is.)

Az RTL Klub Mellékhatás című sorozata
Az RTL Klub Mellékhatás című sorozata
A legnézettebb tévéműsorok toplistája a 17. héten, 18-49-ben
A legnézettebb tévéműsorok toplistája a 17. héten, 18-49-ben. Forrás: Nielsen Közönségmérés, Live + As Live+guest, 18-49 korcsoport, 7 percnél hosszabb műsorok

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: A TV2, Nicsak ki vagyok? – A rejtélyek színpada című műsor fináléjának egy részlete. Fotó: TV2 sajtószoba
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások