fbpx
A TV2 Nicsak ki vagyok? A rejtélyek színpada című műsorának fináléja

Magasba emelte a TV2-t az RTL Klub vasárnapi többórás adáshibája

A Nielsen Közönségmérés friss nézettségi adatai alapján a TV2 maszkos showja, a Nicsak ki vagyok? - A rejtélyek színpada fináléja lett a múlt hét legnézettebb tévéműsora, és a vasárnapi Tények a hét 7. legnézettebb műsora. A hetet viszont így is az RTL Klub nyerte, hiszen a TV2 csak pénteken tudott még labdába rúgni, de a vasárnap történtek miatt majdnem az egész hét jó eredménye elúszott az RTL szempontjából.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Ahogyan arról már beszámoltunk, egy Budapest XI. kerületében történt teherautótűz miatt elolvadt múlt vasárnap az RTL Klub adásjelét szállító fő- és tartalék optikai kábel, ami azt eredményezte, hogy aznap délután nagyjából fél 4-től huzamosabb ideig, nagyjából négy és fél órán át a szolgáltatók jelentős részénél egyáltalán nem, vagy csak szakadozva, folyamatosan műszaki hibával (széteső képpel vagy hang nélkül, kísérőinformációk nélkül stb.) volt nézhető az adás. (Az RTL Klubon kívül a ViacomCBS-hez tartozó Nicktoons és az MTV Hungary adásával is ez történt ugyanekkor.)

Az adáshiba a 15:30-kor kezdődő és 18:00-ig tartó Egyiptomi Istenei című film alatt jelentkezett először az RTL Klubon, de sok szolgáltatónál még a filmet követő esti RTL Híradó és az azután képernyőre kerülő Maradj haza magadnak! és a Segítség! Itthon vagyok! alatt is probléma volt. Személyes tapasztalat is, hogy a műholdas DIGI-nél például több mint 4 órán át sem kép, sem hang nem volt az RTL Klub helyén, és nagyjából az új karanténos vígjátéksorozat utolsó harmadára, körülbelül 19:50-re sikerült orvosolni a műszaki hibát.

A történtek a Nielsen Közönségmérés mérőműszeres nézettségi adatain is meglátszanak. A Nielsen adatain az látszik, hogy 16:30 és 17:00 között az éppen tévénéző 18 és 49 év közöttiek 4,3 százaléka választotta az RTL Klubot, majd a rákövetkező fél órában (17:00 és 17:30 között) még lejjebb, 4 százalékra csökkent a csatorna közönségaránya, ami azután 4,4 százalékra tudott emelkedni fél órávval később. Az adáshibával elért 4 százalék körüli közönségtáborral szemben a rivális TV2-n látható Ghost című amerikai romantikus filmvígjátékot nagyjából kétszer ennyien, a tévénézők 9,4, majd 9,9 százaléka választotta.

Nagyot nyert a TV2 Tények az RTL Híradó adáshibája alatt

Az RTL Híradó műszaki hibájának is köszönhetően a TV2 Tények jelentős, 20,7 százalékos átlagos közönségarányt ért el, miközben az RTL Híradót ennek kevesebb mint a fele, 10,1 százaléka választotta. A Tények ezen adása a hét 7. legnézettebb tévéműsora címet is megszerezte.

TV2 Tények
Több mint kétszer annyian nézték a Tényeket, mint az RTL Híradót

Még a Drága örökösöket is megelőzte a TV2-n a Nicsak, ki vagyok? fináléja a toplistában

A Maradj haza magadnak! című karanténos RTL-es műsort a kereskedelmileg kiemelt korcsoport mindössze 8,4 százaléka választotta, míg a TV2-n egy zárórész erejéig visszahozott, Nicsak, ki vagyok? – A rejtélyek színpada című műsor 22,6 százalékos közönségaránnyal gyakorlatilag versenytárs nélkül fölényesen megnyerte a sávját.

TV2, Nicsak ki vagyok? - A rejtélyek színpada finálé
A TV2, Nicsak ki vagyok? – A rejtélyek színpada fináléjának egy részlete. Fotó: TV2 sajtószoba

Sőt 374.001 nézővel 18-49-ben a hét legnézettebb tévéműsora címmel búcsúzhatott el a TV2 maszkos műsora, amivel még az RTL-es Drága örökösök múlt hét hétfői adását is sikerült megelőznie a toplistában.

A Drága örökösök így a hét 2. legnézettebb műsora lett 20,6 százalékos közönségarányával 344 ezres nézőtáborával.

A hiba elmúltát követően is kikapott az RTL Klub

A műszaki hiba elmúlta után sem tért magához vasárnap az RTL Klub nézettsége vasárnap. A hihetetlen család című amerikai filmet például a tévénézők 11,2 százaléka nézte, miközben vele szemben a TV2-n a maszkos shownak több mint kétszer akkora közönségtábora volt.

A TV2 a Viszkis is simán nyerte a sávját, míg az RTL-en A gyógyító című amerikai filmdráma alulmaradt.

A TV2 így fölényesen megnyerte az egész estés főműsoridőt is. Az RTL Klub közönségaránya 10,1, a TV2-é 19,1 százalék lett.

Az RTL Klub nyerte a hetet, de nem sokon múlott, hogy ez ne így legyen

Nem sokon múlott, hogy a TV2 egész heti közönségaránya is magasabb legyen, mint az RTL Klubé, de ez végül még a vasárnapi műszaki hiba következtében sem jött össze.  A TV2 heti közönségaránya 13,6, az RTL Klubé 2 tizedponttal magasabb, 13,8 százalék lett, így az RTL nyerte a hetet.

A vasárnapi rossz adatok ellenére heti győzelmét az RTL Klub annak köszönhette, hogy a hét több napi napján egy kivétellel mindig győzött:

egyedül a TV2 pénteki napja sikerült erősebbre az RTL Klubéhoz képest, amikor a TV2 15,3, az RTL Klub 14,5 százalékos átlagos közönségarányt ért el 18-49-ben.

Sokakat érdekelt a Bátrak földje záróepizódja

Az RTL Klub jó eredményeihez a Drága örökösök hétközbeni nagyon erős teljesítménye mellett az is hozzájárult, hogy A Bátrak földje záróepizódja múlt csütörtökön az egész sorozat legnézettebb része lett. A Bátrak földje záróepizódja 15,3 százalékos közönségarányt ért el a kereskedelmileg kiemelt korcsoportban és 248.475 néző látta.

Bátrak Földje, RTL Klub
Jelenet a Bátrak Földje egyik epizódjából. Fotó: RTL sajtószoba

A TV2 esetében az Exatlon Hungary-t érdemes még kiemelni, mely a múlt héten a 9. legnézettebb tévéműsor volt, 16,6 százalékos közönségaránnyal és 242.522 nézővel 18-49-ben. Az RTL Híradó múlt keddi adása tudott még bekerülni a top10-be, 240.245 nézővel és 24,8 százalékos közönségaránnyal.

Kikapott szombaton egy amerikai filmtől az RTL saját fejlesztésű sorozata, a Mellékhatás

Talán érdemes még kiemelni a szombati eredmények alakulását. Az RTL Híradó ekkor 17,3 százalékos közönségaránnyal futott, míg a Tények csak 12 százalékkal. A Fókusz Plusz is győzni tudott (12,7 százalék), míg a Tények Plusz csak 7,7 százalékot ért el, majd a Made in Karantén 12,7 százalékos közönségaránnyal volt képernyőn, miközben a Tv2-n Központi Hírszerzés című amerikai film 6,4 százalékos közönségaránnyal indult 18-49-ben.

Azonban az RTL Klubon a Mellékhatás című hazai fejlesztésű sorozat már kisebb nézettséggel futott, mint a TV2-n az amerikai film. Mellékhatás: 10,2; Központi Hírszerzés ebben az idősávban 11,6 százalék. (Nem árt hozzátenni, hogy az RTL Most+ felhasználók közül többen már a tévépremier előtt látták a Mellékhatás epizódját, és ők feltehetőleg nem akarták újra megnézni tévében is.)

Az RTL Klub Mellékhatás című sorozata
Az RTL Klub Mellékhatás című sorozata
A legnézettebb tévéműsorok toplistája a 17. héten, 18-49-ben
A legnézettebb tévéműsorok toplistája a 17. héten, 18-49-ben. Forrás: Nielsen Közönségmérés, Live + As Live+guest, 18-49 korcsoport, 7 percnél hosszabb műsorok

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: A TV2, Nicsak ki vagyok? – A rejtélyek színpada című műsor fináléjának egy részlete. Fotó: TV2 sajtószoba
Szóljon hozzá!