fbpx
RTL Klub adásszünet

Teherautótűz okozta az RTL Klub, az MTV Hungary és Nicktoons tévécsatornák műszaki hibáját

Az RTL Klub, a magyar MTV zenecsatorna és a Nicktoons csatorna adásjelének továbbítása délutántól nagyjából este 8-ig akadozott, néhol teljesen szünetelt. Mostanra kiderült az is, hogy egy teherautóból fölcsapó láng okozta az adás jeleit továbbító optikai kábelek szakadását.

Először az RTL Klub adásjelének továbbítása állt helyre, nagyjából 20 óra előtt pár perccel már stabil volt az adás azoknál a szolgáltatóknál is, ahol egyáltalán nem volt jel addig, majd 20 óra után nem sokkal a ViacomCBS médiavállalathoz tartozó MTV Hungary zenecsatorna és a Nicktoons gyerekcsatorna jelének továbbítása is hibátlanná vált.

A hiba elhárítását a  Media1-nek Szűcs László, a ViacomCBS regionális kommunikációs igazgatója is megerősítette, majd nem sokkal később az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatósága közleményt adott ki a hiba elhárításának befejezéséről.

Az RTL Magyarország nagyjából 16 órakor jelezte az adáskimaradást a sajtóban, illetve nem sokkal előtte a közösségi médiában. Ez azt jelenti, hogy az első hivatalos közleménytől számítva közel 4 órán át voltak problémák, bár voltak olyan szolgáltatók, ahol az adás legalább részlegesen látható volt a nagyjából 20 órára véget érő helyreállítás előtt.

A leállás miatt azonban sokan egyáltalán nem látták az RTL Híradó 18 órakor kezdődő esti adását, az adásidő alatt ugyanis csak egy fekete képernyő volt látható, és hang sem volt. Egyes szolgáltatóknál volt kép, de hang nem, de többektől kaptunk jelzést arról is, hogy szakadozott, szétesett az adás. Aki lemaradt, a késő esti kiadást még megnézheti a Híradóból, vagy az rtlmost.hu internetes platformról nézheti vissza.

Mostanra kiderült az is, hogy a műszaki hibát az okozta, hogy Budapest XI. kerületében kigyulladt egy kisteherautó, és az abból fölcsapó lángok miatt elszakadt az adásjeleket továbbító központi fő és tartalék optikai szál.

További hírek találhatók a Media1.hu-n.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások