fbpx
A Mediaworks székháza Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1

Bejelentették a fideszes médiabirodalom, a Mediaworks új vezérigazgatóját

A volt washingtoni nagykövet veszi át a ma távozó Liszkay Gábor elnök-vezérigazgatói feladatait.
Porsche

Klasszikus Porsche – a jövő legélvezetesebb befektetése (x)

A valaha készült összes Porsche többsége még mind a mai napig az utakat rója. Ez pedig nem véletlen. Több mint 70 évnyi történelemmel ehhez már jóval többre van szükség, mint pusztán megbízható autókra. Elhivatott tulajdonosok és elkötelezett törődés kell hozzá, amelynek alapfeltétele a kötődés. A szerelem. A Porsche Classic pedig éppen azért született, hogy mindent megkaphassanak a klasszikusok.

Tovább a részletekért »

Dr. Szabó Lászlót nevezte ki a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kuratóriuma 2020. április 15-i hatállyal a Mediaworks Hungary Zrt. vezérigazgatójává, valamint az igazgatóság elnökévé, derül ki a KESMA weboldalán nemrég közzétett közleményből.

dr. Szabó László volt washingtoni nagykövet, a Mediaworks új vezérigazgatója
dr. Szabó László volt washingtoni nagykövet, a Mediaworks új vezérigazgatója. Fotó: kormany.hu

Nagykövetből médiavezető

A közlemény szerint Szabó László az elmúlt években Magyarország washingtoni nagyköveteként dolgozott, diplomáciai pályára lépése előtt pedig közel 20 éven keresztül nemzetközi gyógyszeripari cégeknél töltött be vezető pozíciót itthon és külföldön egyaránt. 2010-től a TEVA Magyarország Zrt.-t irányította vezérigazgatóként. 2014-ben a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárának és miniszterhelyettesének nevezték ki, ezt követte 2017-től nagyköveti munkája az Amerikai Egyesült Államok fővárosában.

A KESMA közleménye szerint Szabó László eddigi cégvezetői pályafutása, nemzetközi tapasztalata és számos más szervezetben betöltött korábbi vezető megbízatása teszi alkalmassá a Mediaworks új elnök-vezérigazgatóját arra, hogy „Magyarország kiemelkedő médiacsoportját irányítsa, annak jelenleg is meglévő stabil pozícióját tovább erősítse”.

A közlemény hozzátette: a Mediaworks új vezérigazgatója a munkáját „természetesen a kollégák és a kuratórium támogatásával fogja végezni, hiszen »együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség«”.

A miniszterelnökhöz közeli médiavezető távozott

Liszkay Gábor – a fideszes médiaholdingot, a KESMA-t létrehozó Media Fundamentum Nonprofit Zrt. tulajdonosa – április 9-én jelentette be, hogy a mai nappal távozik a mintegy félezer médiatermék (köztük az összes megyei napilap, továbbá a Világgazdaság, a Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet, a Ripost, a Lokál, az Origo, a HírTv, a Lánchíd Rádió) jogaival rendelkező Mediaworks éléről. A miniszterelnökkel közismerten jó kapcsolatokat ápoló Liszkay Gábor távozását követően az általa létrehozott KESMA is méltatta őt, korszakalkotóként emlegette.

Liszkay Gábor, a Mediaworks elnök-vezérigazgatója, a vállalat igazgatósági tagja, a KESMA alapítója
Liszkay Gábor, a Mediaworks ma távozó elnök-vezérigazgatója, a KESMA alapítója
Fotó: mediaworks.hu

A távozó Liszkay karrierútjáról, vagyis hogy hogyan lett az egyik legmeghatározóbb médiavezető, az alábbi cikkben írtunk részletesen, beszámolva arról is, hogy a rendszerváltást követően hogyan juttatta állami tulajdonú lapokhoz Simicska Lajost, a Fidesz pénztárnokát.

Szabó László április 8-án, Liszkay Gábor bejelentése előtt egy nappal jelezte, hogy elhagyja a washingtoni állomáshelyét. Akkor Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára ezt azzal indokolta, hogy a nagykövet „elfogadott egy felkérést a gazdasági szférából.”

Borító: A Mediaworks székháza Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások