fbpx
Az RTL Klub Álarcos énekes című showja

Hiába győzött az RTL Klub Álarcos énekese, a TV2 lett a vasárnap este nyertese

Az RTL Klub álarcos showja nézettebb volt ugyan, mint a TV2-n újként bemutatkozó, hasonló jellegű Nicsak, ki vagyok? A rejtélyek színpada, de az RTL Klub mégsem tudta megnyerni az egész estés nézettségi versenyt, mert bejött a TV2 stratégiája, hogy az ő showja jóval hosszabb. Az RTL a heti főműsoridős csatornaátlagot tekintve is alulmaradt.

Az előző heti kiemelkedő nézettség után tegnap már versenytársa volt az RTL Klub Álarcos énekes című műsorának, elindult a TV2-n vele szemben a Nicsak, ki vagyok? A rejtélyek színpada.

Versenytárssal is győzni tudott az Álarcos énekes, csakhogy…

Tulajdonképpen az történt, amire a magam részemről számítottam. A még utolsó pillanatban műsorváltoztatást végrehajtó RTL Klubon az Álarcos énekes 2. adása képes volt ugyan megnyerni az idősávját, 23,5 százalékos közönségarányt ért el, szemben a TV2 új showjával, ami ekkor csupán 14,9 százalékos közönségaránnyal futott a kereskedelmileg kiemelt 18-49 éves korcsoportban, csakhogy az RTL Klub nem sokáig tudhatta magát győztesnek. Az Álarcos énekes ugyanis jóval rövidebb, mint a TV2 három órás élő showja, így miután az RTL felvételről sugárzott produkciója befejeződött, és utána 21 órakor a Vasember 2 című amerikai akciófilm következett az RTL-en, már a TV2 produkciója vitte a prímet.

Nem jött be az RTL Klub részéről, hogy egy amerikai filmmel akarta megverni a TV2 jelmezeseit

A TV2-n a Nicsak, ki vagyok? ekkor 21-21,5 százalékos közönségaránnyal ment, míg vele szemben a Vasember 2 az RTL-en csupán az éppen televíziózó 18 és 49 év közöttiek 13,3 majd 10,4 százalékát érdekelte, azaz a TV2 romániai licenc alapján indított showja könnyen kiütötte az RTL-es filmet.

Összességében tehát a túlságosan magabiztosnak bizonyuló RTL Klub eltaktikázta magát, ugyanis amiatt, hogy nem küldött igazán erős ellenfelet a TV2 új showjával szemben, végül az estét a TV2 nyerte, méghozzá 17,8 százalékos közönségaránnyal, míg az RTL Klub 1,1 százalékpontnyi hátránnyal 16,7 százalékot ért el.

A hetet is vitte a TV2

Ráadásul ezzel a TV2 heti átlagos közönségaránya is némiképp magasabb lett főműsoridőben, mint az RTL Klubé, bár a különbség itt szinte hibahatáron belüli, akár döntetlennek is nevezhetném, hiszen a TV2 14,5, az RTL Klub 14,2 százalékos eredményt ért el 18-49-ben, de a dolog akkor is úgy fest, hogy ha hajszálnyival is, de a TV2 nyerte a múlt hetet az átlagos főműsoridős közönségarány tekintetében.

Ez pedig vélhetően éppen azon múlott, hogy az RTL Klub túlságosan magabiztos volt, és az amerikai akciófilmmel átengedte a győzelmet a TV2-nek azután, hogy az Álarcos énekes befejeződött, de a Bátrak földje, az RTL Klub saját gyártású kosztümös novellája is folyton kikapott a héten, ami nyilván szintén nem tett jót a csatornaátlagnak.

Az RTL Klub Barátok közt című sorozatának volt főszereplője a TV2 showjában

A TV2-n egyébként a Nicsak? ki vagyok A rejtélyek színpadában az RTL Klub egykori sztárja, a Barátok köztből való távozását az ezotéria felé fordulással magyarázó volt főszereplő Szőke Zoltán (a 21 éven át Berényi Miklóst alakító színész) bújt elő az egyik álarcból, de Jolly és Vajna Tímea, a TV2 volt tulajdonosának, Andy Vajnának a tavaly megözvegyült felesége is előkerült az egyik álarc mögül.

Till Attila (Tilla) és Szőke Zoltán, a Nicsak, ki vagyok? műsorában a TV2-n
Till Attila (Tilla) és Szőke Zoltán, a Nicsak, ki vagyok? műsorában a TV2-n.

Az RTL Klub showja volt a múlt hét legnézettebb, a TV2-é a 2. legnézettebb műsora

Az RTL Klub álarcos showjában Hargitai Bea húzta le magáról az álarcot. Az RTL-es produkciót egyébként összesen 420.780 ember nézte a médiaügynökségek által kiemelten figyelt 18-49-es korcsoportban, ezzel egyébként a show a hét legnézettebb tévéműsora lett. A teljes lakosságban (4+) 1.070.431 nézőjük volt, ami szintén top nézettséget jelent.

A TV2-n a Nicsak, ki vagyok? A rejtélyek színpadát 315.006-an nézték a 18-49-es korcsoportból, ezzel a 2. legnézettebb tévés produkció volt a héten a magyarországi tévécsatornák kínálatában, 18,4 százalékos teljes közönségaránnyal. A 4+ korcsoportban 855.492 nézőt mért a Nielsen Közönségmérés a TV2 műsorának, és a teljes műsoridő alatt 19,6 százalékos közönségarányt. Ezzel a teljes lakosságban az 5. legnézettebb műsor volt.

További tévés hírek, cikkek találhatók a Media1-en.

Borító: Istenes Bence, az Álarcos énekes műsorvezetője. Fotó: RTL Klub
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások