fbpx
Jelenet az RTL Klub Alvilág c. sorozatából

Nem folytatódik az Alvilág, a Korhatáros szerelem, a Bogaras szülők és egyelőre az Ízig-vérig sem

Nem készít új évadot az RTL Klub az Alvilág, a TV2 a Korhatáros szerelem és a Bogaras szülők című sorozatokból, a Viasat3 pedig az Ízig-vérig című saját fejlesztésű szériából, bár utóbbi esetében nem vetették el, hogy ezt a későbbiekben, egy másik évben esetleg megteszik.

Az RTL Magyarország megerősítette a SorozatWikinek, hogy nem készít új évadot a 2019 febuárjától képernyőre tűzött Alvilág című saját gyártású krimisorozatából. Az, hogy nem folytatódik a sorozat, közel sem meglepő: az Alvilág nagyon rossz nézettségi eredményekkel futott, már az első adás nézettsége is alacsony volt, és később sem sikerült növelni a közönségtáborát. Az első (és ezek szerint utolsó) széria 8 részből állt, de már az első alkalom is bukásnak tűnt. Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese egyébként már tavaly áprilisban nyilatkozott a sorozat kudarcának okairól. Kolosi azt mondta, a nézőket nem mozgatta meg az Alvilág, az okokat illetően pedig azt nyilatkozta a Marketing&Media című újságnak:

„Amióta készítünk ilyen tartalmakat, azóta mondom, hogy nem fog mindig minden egyes sorozat jó nézettséget hozni. Már csak azért sem, mert nagyon figyelünk arra, hogy ne mindig ugyanolyan jellegű tartalmakat mutassunk be. Azt is kell ugyanis próbálgatnunk – hiszen a dráma egy új dolog Magyarországon –, hogy milyen a nézők ízlése ebben a műfajban. Azt gondolom, hogy az Alvilág egy nagyon jól elkészített sorozat, bár az igaz, hogy a nézettsége nem éri el azt a szintet, amit mi elvárnánk tőle. Szerintem ennek elsősorban a műfaj az oka, és ezalatt nem a krimire, hanem kifejezetten erre a »dark crime« stílusra gondolok. Most az derült ki, hogy ez iránt a magyar nézők nem annyira nyitottak.”

Az RTL Klub Alvilág c. sorozatának jelenete
Az RTL Klub Alvilág c. sorozatának jelenete

A SorozatWiki egyébként úgy tudja, hogy a TV2 2018 októberében bemutatkozó új saját gyártású vígjáték-sorozata, A Bogaras szülők sem folytatódik.

A Bogaras szülők egy viszonylag ígéretes kezdést követően több héten át óriási bukást szállított a TV2-nek. A médiavállalat nem nyilatkozott az oldalnak, ennek ellenére biztosnak tűnik, hogy A Bogaras szülők nem folytatódik, nem készül belőle második évad.

A TV2 2017-ben elindított új saját gyártású heti sorozata, A Korhatáros szerelem rajongói is hiába várják a folytatást.

A viszonylag jó nézettséggel futó első évad után képernyőre tűzött 2. évad második felétől nagyon leesett a nézettsége a műsornak, ezért a TV2 ebből a szériából sem rendelt be évadot. A médiavállalat ezzel kapcsolatban sem kívánt nyilatkozni.

https://www.youtube.com/watch?v=7MMUl8BNgls

(Egyébként mint arról a Media1 már beszámolt, a TV2 Média Csoporthoz tartozó Izaura TV-n egyébként ettől a héttől kezdve egy új török és olasz sorozat kerül képernyőre.)

Egyelőre nem folytatódik a Viasat3-on a tavaly márciusban bemutatkozó Ízig-vérig című magyar fejlesztés sem.  A gasztro széria nézettsége ugyanis nem tudott nagyobb nézettséget szállítani a Sony Televison Networks tévécsatornájának, mint ami annak átlagos esti csatornaátlaga, vagyis mivel nem tudta feljebb húzni a főműsoridős átlagot, ahogyan azt szerették volna, így egyelőre ebből sem lesz második évad.

Az Ízig-vérig két főszereplője
Az Ízig-vérig két főszereplője

A Viasat3 üzemeltetője, a Sony azonban azt is jelezte, hogy igaz ugyan, hogy egyelőre nem kerül képernyőre az Ízig-vérig folytatása, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen elvetették a folytatás lehetőségét, csupán az új évad előkészítéséhez jóval több időre van szükség, és nem tervezik egyik évről a másik hozni a folytatást.

A napokban derült ki egyébként az is, hogy a TV2 és az HBO is új saját gyártású magyar sorozatokat tervez.

További tévés hírek találhatók a Media1 tévé rovatában.

Borító: Az Alvilág 1. évadának egyik jelenete. Fotó: RTL Magyarország
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások