Jelenet az RTL Klub Alvilág c. sorozatából

Egyelőre besült az Alvilág, az RTL Klub új sorozata

Az első napi nézettség nem éppen biztatóan alakult, ráadásul magával rántott más műsorokat is. Az RTL Klub most rendkívüli műsorváltozással próbálja orvosolni a dolgot.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

„Katasztrofális közönségarányt” ért el eddig az RTL Klub kiemelt új, saját gyártású sorozata, az Alvilágírja a SorozatWiki a Nielsen Közönségmérés mérőműszeres nézettségi adataira hivatkozva.

A blog szerint az Alvilág a 18 és 49 év közöttiek alkotta korosztályban mindössze 8,7 százalékos közönségarányt ért el. A SorozatWiki szerint ez a szám elmarad nem csak a Cápák között hétfői számától (12,4 százalék), hanem a múlt hétig ebben a sávban vetített Éjjel-Nappal Budapest átlagnézettségétől is. (Az Éjjel-Nappal Budapest az RTLII-re költözött át az új tavaszi műsorrend életbeléptetésével.)

Más műsorokat is magával rántott

Az új saját gyártású sorozat teljes lakosságban (4+) sem remekelt, mindössze 377 ezer néző választotta az Alvilágot. A Sorozatwiki szerint az Alvilág annyira gyengén teljesített, hogy az utána adásba került Házon kívül és XXI. Század is nagyon alacsony nézettségi értékeket szállított az RTL Klub számára.

Bár egyetlen este nézettségi adatából még aligha szabad messzemenő következtetéseket levonni, hisz általában idő kell, mire a nézők megszokják az új műsorrendet, illetve megkedvelnek egy új tévés produktumot, de az eddigi adatok alapján nagyot kell majd fordítania az RTL Klubnak, ha a kezdeti nehézségeken át akar lendülni.

Az új sorozat kedd esténként 21:10-től lesz látható, indulásáról itt írtunk részletesebben.

Az Alvilág a külföldön már sikeres holland Penoza című sorozat magyar változata, melyet a Liza, a rókatündért és az X – a rendszert jegyző Ujj Mészáros Károly rendezett. Olyan színészek a szereplői mint Balsai Móni, Schmied Zoltán, Fekete Ernő, Nagypál Gábor, Bezerédi Zoltán, Szirtes Ági, Rajkai Zoltán, Szabó Győző, Miller Dávid, Bujáki Zsófi.

Frissítés:  (22:29)

Rendkívüli műsorváltozás lesz az RTL Klubon

Az RTL Klub nem sokkal a fenti hír megjelenése után rendkívüli műsorváltozást jelentett be. Ennek az lehet az oka, hogy így akarják elkerülni, hogy az egész évad is bebukjon amiatt, hogy az első részről sokan lemaradtak, így pedig nem lenne érthető számukra a folytatás.

A műsorváltozás lényege, hogy újból leadják az Alvilág első részét csütörtökön, ennek érdekében viszont a Gyertek át! új évadának premierje után elmarad a Páratlan páros 9. epizódja, és helyette 22:30-kor kezdik az ismétlést az Alvilágból. Így talán olyanokhoz is eljuthat a tévés széria első része, akikhez eddig nem.

Épp ma írtunk egyébként a Nielsen Közönségmérés adatai alapján részletesen arról, hogy a magyarok mennyire tévé- és sorozatfüggők.

Kiemelt kép: egy jelenet az RTL Klub Alvilág c. sorozatából

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az Atreju nevû rendezvényen, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján

Orbán Viktor beismerte: nincs baloldali médiatúlsúly Magyarországon

A magyar miniszterelnök Rómában, nagy nyilvánosság előtt beszélt szombaton arról, hogy nincs baloldali túlsúly Magyarországon. Tavaly, sőt idén év elején is még ennek ellenkezőjét állította nyilvánosan, pedig már akkor is szinte mindent eluralt a Fidesz-barát újságírás Magyarországon.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!