fbpx
Jelenet az RTL Klub Alvilág c. sorozatából

Új műsorok az RTL Klubon, az RTLII-n és a Coolon

Új showműsorok, saját gyártású krimisorozat, szórakoztató visszaszámláló show, dokusorozat a külföldre költöző magyarokról, új évad a Doktor Murphy-ből, új részek A mi kis falunkból, valamint megújuló Barátok Közt és költöző Éjjel-Nappal Budapest. Az RTL Magyarország bejelentette tavaszi műsorait.

Röviden beszámoltunk már róla, hogy február 18-tól elköltözik az RTL Klubról az Éjjel-Nappal Budapest, illetve az RTLII-ről a késő esti Híradó. Ezt Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese jelentette be sajtótájékoztatón. Itt további újdonságokat, változásokat is ismertettek az RTL Klub, az RTLII és a Cool csatornák tavaszi műsorrendjével kapcsolatban, ezekről adunk hírt most részletesen.

Cápák Között

Az RTL Klubnál február 18-án kezdődik a tavaszi műsorrend, méghozzá a Cápák Között című showműsor hazai változatával. Kolosi azt mondta, a formátum az elmúlt másfél évtizedben már sikerrel hódította meg Angliát, Amerikát, Ausztráliát és Kanadát is. A showműsor öt főszereplője a Cápák, akik a pénzügyi világ gazdag és sikeres üzletemberei, kíméletlen döntéshozók, akik egy tévéműsorban is kizárólag a legígéretesebb befektetésekbe szállnak be. Heteken át szemtanúi lehetünk majd, hogyan lesz egy jó ötletből busásan jövedelmező üzlet, vagy akár annak is, hogyan lehet egy elsőre kiválónak tűnő prezentációval néhány perc alatt minden reményt elveszítve, végleg elvérezni. A műsorra több száz elszánt pályázó jelentkezett: ötleteikhez, találmányaikhoz üzleti partnert keresnek, ehhez azonban meg kell győzniük a Cápákat. A Cápák Között minden hétfőn 21:10-től látható majd az RTL Klubon. (Frissítés: A Cápák Között műsorvezetőjéről és a cápákról itt írunk további részleteket.)

Isten veled, Magyarország

Milyen az utolsó éjszaka Magyarországon? Milyen az első reggel az új hazában? Milyen mindent újrakezdeni egy teljesen idegen társadalomban? Az RTL Klub új, február 18-tól minden hétfőn 22:10-től jelentkező, Isten veled, Magyarország című dokusorozata a külföldön munkát kereső és oda kitelepülő magyarok életét mutatja be – de nemcsak sikersztorikat.

Isten veled, Magyarország

Egy-egy adásban három-négy család történetét ismerhetjük meg és követhetjük a továbbiakban: kiderül, hogy milyen hétköznapi és banális problémák várnak arra, aki itt született, de el akarja hagyni Magyarországot. Arra is fény derül, hogy hogyan birkóznak meg a magyarok a honvággyal, a hiányos nyelvtudással a bevándorlás bürokratikus nehézségeivel és a mindennapi élet nem várt problémáival Bécsben, Londonban, Németországban vagy éppen Chilében, Ausztráliában.

Alvilág

Alvilág címmel február 19-től kedd esténként 21:10-től jelentkezik az új, saját gyártású, a tavaly ősszel megrendezett Big Picture konferencián már előzetesen beharangozottt heti krimisorozata az RTL Klubon. A külföldön már sikeres holland Penoza című sorozat magyar változatát a Liza, a rókatündért és az X – a rendszert jegyző Ujj Mészáros Károly rendezte.

Ujj Mészáros Károly, az Alvilág rendezője
Ujj Mészáros Károly, az Alvilág rendezője

Nóra (Balsai Móni) családját átjárja a bűn. Apja, bátyja, sőt a férje is drogban utazik – innen van pénz házra, kocsira, gondtalan életre. Nóra soha nem firtatja ezeket a kétes üzleteket – a maga részéről tisztes polgári életre neveli három gyermekét.

Ám egy nap egy motoros támadó lelövi a férjét és Nórának szembe kell néznie mindennel, ami felett addig szemet hunyt. Ez az a nap, amikor a tisztes polgári élet reménye örökre szertefoszlik. Ez az a nap, amikor a gyerekek jövője veszélybe kerül. Ez az a nap, amikor Nórának a férje helyére kell állnia, ha meg akarja menteni a családját.

Alvilág

Főbb szereplők: Balsai Móni, Schmied Zoltán, Fekete Ernő, Nagypál Gábor, Bezerédi Zoltán, Szirtes Ági, Rajkai Zoltán, Szabó Győző, Miller Dávid, Bujáki Zsófi

A magyar sorozat, az Alvilág eredetije, a Penoza trailerje itt található:

 

Toplista

A február 20-tól szerda esténként 21:10-től jelentkező Toplista egy szórakoztató jellegű visszaszámláló show lesz. A top 10-es lista azonban csupán a keret egy mozgalmas riportműsorhoz. Az adások témái a bulvár műfajából merítkeznek: zenei és filmes különlegességek, hírességek magánéleti eseményei, megdöbbentő látnivalók a nagyvilágból, sportszenzációk, vagy éppen botrányos és vicces történetek. Szó lesz mulatságos televíziós pillanatról éppúgy mint a legismertebb magyar címlaplányról, vagy akár a világ legfurább építményeiről.

A riportokban nemcsak a listán szereplők szólalnak meg, hanem az adott téma szakértői is– így például zenei producerek, pszichológusok, reklámszakemberek – valamint közismert véleményformálók is jól megmondják majd a magukét. A műsor házigazdája Szabó Zsófi lesz, akit a nézők már ismerhetnek az RTL Klub Reggeli című műsorából is.

Szabó Zsófi, a Toplista műsorvezetője
Szabó Zsófi, a Toplista műsorvezetője

Visszatér a Gyertek át!

Sebestyén Balázs csipkelődő műsora megújult formában tér vissza. Csütörtök esténként egy-egy tematika alapján meghívott hírességekből álló, két négyfős csapat küzd meg egymással a győzelemért. Többek között összecsapnak a Nyerő Páros szerelmesei, Cicciolina és Kelemen Anna imádói, a jó nők é s rajongóik és szembenéz egymással Dömsödi Gábor és Hajdú Péter is, akik legkevésbé sem a felhőtlen viszonyukról közismertek. A műsorvezető és a játékosok a buli hevében sem kímélik egymást. A műsor február 21-től csütörtök esténként 21:10-től lesz látható.

A Gyertek át című sztárvetélkedő Sebestyén Balázs műsorvezetésével
A Gyertek át című sztárvetélkedő Sebestyén Balázs műsorvezetésével

Érkezik a Doktor Murphy 2. évada

Február 22-től péntek esténként a 2. évaddal folytatódik a Doktor Murphy. A sorozat kulcsszereplője és lelke továbbra is az autista Dr. Shaun Murphy. A fiatal rezidens Freddie Highmore nagyszerű alakításával kel életre, és hódítja meg a nézőket. A 2. évad számtalan meglepetést tartogat, különösen Shaun számára, aki pártfogója, Dr. Glassman távozásával egyedül marad a kórházban, és a segítsége nélkül kell a többi zseniális orvos között helyt állnia. A kórházi élet lendületét tovább fokozza a vezetőváltás, amely minden szereplőre hatással van.

A Doktor Murphy 2. évada
A Doktor Murphy 2. évada február 22-től lesz képernyőn.

Megújul a Barátok Közt

A már 21. éve létező Barátok Közt is folytatódik, megújult formában. Erről annyit mondtak el, hogy tavasztól a heti hollywoodi sorozatokkal is azonos képi világgal jelentkezik a sorozat, köszönhetően annak, hogy az epizódok a legmodernebb filmes, plánozási és vágási technikával készülnek. A nézők így egy merészebb, életszerűbb, szebb és filmesebb Barátok közttel találkozhatnak majd az RTL Klub képernyőjén – minden hétköznap 20:35-től.

Folytatódnak a saját sorozataik

Az RTL Klubon természetesen képernyőn marad és minden hétköznap este 19:35-től lesz látható az idén január 1-jén bemutatott Drága örökösök című napi sorozat is. Ez az RTL közlése szerint azonnal a nézők egyik kedvencévé vált nem csak hagyományos tévében, de az RTL Moston is: a sorozat indulása óta epizódonként átlagosan 65 ezer feletti videoindítást hoz a széria az RTL Mostra, összességében pedig a teljesen RTL Most! Nézettség 20 százalékát szállítják az örökösök.

Szombat esténként továbbra is A Tanár c. sorozaté lesz a főszerep, valamint idén tavasszal a harmadik évad folytatásával jön a A mi kis falunk új szériája is. A mi kis falunkban a polgármester adóellenőrzést kap majd.

Az új Magnum az RTL Klubon

2019 tavaszán a Magnum című sorozat 21. századi, újratöltött verziója is képernyőn lesz. A Tom Selleck által megformált szerepben a szuperhős-filmek egyik sztárját, Jay Hernandezt láthatják majd a nézők. Számára a bajusz nem szent, a sármja a piros Ferrarin kívül a szeme csillogásában, viselkedésének lazaságában, brilliáns észjárásában és lehengerlő humorában rejlik. Mindez persze csak Higgins segítségével működik, aki az újratöltött Magnumban Juliett névre is hallgat, ugyanis a korábban sótlan karakter egy forróvérű szőke szépség formájában kel életre Perdita Weeks alakításában. A merész vállalkozás bevált, Higgins Juliettként valóban újjászületik, és izgalmasan felpörgeti a múltszázadi tempót.

Filmpremierek

A teljesség igénye nélkül az alábbi mozisikerek országos televíziós premierjeire is számíthatnak az RTL Klub nézői 2019-ben: Legendás állatok és megfigyelésük, Doctor Strange, Brazilok, Rogue One – Zsivány Egyes, Kaliforniai álom, Paddington 2, Moana, Váratlan szépség, Pofoncsata.

A tavaszi megújulás a Coolt is érinti

A tavaszi megújulás a Cool csatornát is érinti. Az RTL Magyarország sorozatcsatornáján hétköznap 11:30 és 20:30 között tömbösített formában még több sorozatot láthatnak majd a nézők. A 20:30 és 22:30 közötti sávban minden nap másik sorozat kerül majd képernyőre, méghozzá dupla epizóddal. Premierként érkezik a csatornára többek között a népszerű Doktor Murphy, emellett modern klasszikusok (Doktor Csont, Halálos fegyver, Gyilkos elmék) és a magyar fikciós sorozatgyártás prémium sorozatai (A mi kis falunk, A Tanár) is helyet kapnak a Cool műsorkínálatában.

Hamarosan egyébként az RTL Gold csatornán is változások várhatók – ezt egy néhány nappal ezelőtti, Kolosi Péterrel megjelent interjúból lehet tudni.

Kiemelt kép: Jelenet az RTL Klubon induló, az Alvilág című sorozatból
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások