fbpx
Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese. Fotó: RTL sajtószoba

Kolosi Péter az Alvilág kudarcáról, A mi kis falunk, valamint A Tanár sikeréről és jövőjéről

Az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese elmondta, lesz-e folytatás A Tanárból és A mi kis falunkból, és azt is, mit gondol az Alvilág meglehetősen kudarcos teljesítményéről.

Nem csak a műsordíj megemelését bejelentő Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója, de a médiavállalat vezetőjének helyettese, Kolosi Péter programigazgató vezérigazgató-helyettes is megszólalt a Marketing&Media című szaklap legújabb lapszámában: utóbbi vezetőt interjú formájában kérdezték.

Az interjúban, melyből a lényegesebb részletek felkerültek az újság honlapjára, szóba kerültek az RTL Klub saját gyártású kiemelt sorozatai. (Részben ezen sorozatok megdráguló költségeivel is indokolta a másik anyagban megszólított Vidus Gabriella a műsordíj idénre tervezett emelését.)

Költséges, kockázatos, de megéri a saját fikciós sorozat

Az interjúban Kolosi megismételte, hogy a a fikciós sorozatok gyártása meglehetősen költséges, de hozzátette, hogy a felhasználhatóság szempontjából sokkal hálásabb tartalomról van szó, mint mondjuk egy heti műsor esetében. Sokkal hosszabb a fikciós sorozatok utóélete, többször lehet újra felhasználni, mint egy más jellegű produkciót. Emiatt pedig a költségei mégsem olyan magasak, mint amilyennek elsőre látszanak. Tehát legyártani nagyon drága és nagy kockázatot jelent, viszont ha sikeres, akkor sokszor és hosszabban használható.

Mi lesz A mis falunkkal?

A beszélgetés érdemi részében több információ is kiderül arról, miket tervez az RTL Klub a jelenleg már a harmadik évaddal jelentkező A mi kis falunk című sorozattal. Kolosi arra, megvárja-e, hogyan teljesít majd az aktuális évad, vagy már be is rendelt-e a folytatásból (azaz a negyedik évadból), azt mondta:

„Szerintem nem kérdés, hogy A mi kis falunk nagyon jó nézettséget fog hozni az egész szezonban. Az első két epizód a közel 30 százalékos közönségarányával 18–49-ben idén a legsikeresebb televíziós tartalom. Semmi okunk nincs arra, hogy befejezzük A mi kis falunkat.”

Az RTL Klub A mi kis falunk című fikció sorozatának 3. évadának egyik jelenete
Az RTL Klub A mi kis falunk című fikció sorozatának 3. évadának egyik jelenete

Készül-e folytatás A Tanárból?

Az interjú készítője rákérdezett arra, lesz-e folytatás A Tanár című sorozatból, melynek nemrég ért véget a második évada. Kolosi azt válaszolta, teljes mértékben elégedett a sorozattal, hiszen ugyanazt hozta nézőszámban, mint a tavalyi első évad. A harmadik évaddal kapcsolatban azt mondta:

„Általánosságban elmondható, hogy ami sikeres, abból készül új évad. Ebből szerintem ki lehet találni, hogy milyen terveink vannak A Tanárral. A neten még aláírásgyűjtés is indult, hogy legyen folytatása… Igen, lesz következő évada, a Nagy Ervin főszereplésével készülő sorozat visszatér majd a képernyőre.”

Készülhetünk tehát a harmadik évadra, bár még nem tudni, mikor.

Nagy Ervin (balra), A Tanár című sorozat főszereplője és Thuróczy Szabolcs (jobbra), az HBO-n sugárzott Aranyélet főszereplője a Televíziós Újságírók Díja 2019 gálán. Fotó: Televíziós Újságírók Díja
Nagy Ervin (balra), A Tanár című sorozat főszereplője és Thuróczy Szabolcs (jobbra), az HBO-n sugárzott Aranyélet főszereplője a Televíziós Újságírók Díja 2019 gálán. Fotó: Televíziós Újságírók Díja

Kolosi elismerte: a nézőket nem mozgatta meg az Alvilág

A meglehetősen rossz nézettséggel induló, majd később még gyengébben teljesítő Alvilág című sorozat első évada kapcsán az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese nem éppen elégedetten nyilatkozott. Kolosi Péter arra a kérdésre, hogy miért teljesít ilyen rosszul a sorozat, azt mondta:

„Amióta készítünk ilyen tartalmakat, azóta mondom, hogy nem fog mindig minden egyes sorozat jó nézettséget hozni. Már csak azért sem, mert nagyon figyelünk arra, hogy ne mindig ugyanolyan jellegű tartalmakat mutassunk be. Azt is kell ugyanis próbálgatnunk – hiszen a dráma egy új dolog Magyarországon –, hogy milyen a nézők ízlése ebben a műfajban. Azt gondolom, hogy az Alvilág egy nagyon jól elkészített sorozat, bár az igaz, hogy a nézettsége nem éri el azt a szintet, amit mi elvárnánk tőle. Szerintem ennek elsősorban a műfaj az oka, és ezalatt nem a krimire, hanem kifejezetten erre a »dark crime« stílusra gondolok. Most az derült ki, hogy ez iránt a magyar nézők nem annyira nyitottak.”

Jelenet az RTL Klub Alvilág c. sorozatából
Jelenet az RTL Klub Alvilág című sorozatából

Van még kraft a Drága örökösökben?

Arra, hogy meddig húzható el a Drága örökösök című telenovella befejezése, Kolosi azt mondta, bőven vannak még tartalékok ebben a sorozatban, különösen, hogy az eredeti változattól nagyon eltértek.

„Az alapötletet ugyanis egy horvát sorozat adta, amiből készült később egy bolgár verzió is. A Drága örökösök csak az első tíz epizódot illetően volt hasonló a horvátországi sorozathoz, de jelenleg ez már egy egyedi sorozatnak tekinthető.” Kolosi szerint a Drága örökösök sikerét az magyarázhatja, hogy a nézők relevánsnak érezhetik a saját életükhöz viszonyítva. Sokszor olyan történeteket láthatnak, ami bárkivel megeshet.

Lesz még valami újdonság

Kolosi kérdésre válaszolva elmondta, hogy a saját gyártású sorozatok terén idén még számítani lehet RTL-es újdonságokra, lesz a következő időszakban több is, arról viszont korainak tartaná, ha már most elmondaná, milyenek lesznek ezek.

A héten egyébként kiderült egy RTL-es újdonság, ami ugyan nem egy sorozat, de műsorújdonság. Indul a Love Island magyar változata. Azt is elmondták, ki lesz az egzotikus szigeten zajló társkeresős reality műsorvezetője. Egy sorozattal kapcsolatos hír is napvilágot látott: külföldi hírforrásból derült ki, hogy az RTL Magyarország megvette a Carpisma (Crash) című sorozatot, ami a 2006-ban több Oscar-díjat nyert is amerikai film, az Ütközések alapján készült.

Kiemelt kép: Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese. Fotó: RTL sajtószoba
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások